r
Nosalty Logó

Diszkoszban sült gombás csülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Diszkoszban sült gombás csülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
bográcsos
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    452 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 735 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.9 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7146.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    4215 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2711.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    114 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 4419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A csülköket egy fazékban feltesszük főni.
  2. 1 fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát megtisztítunk.
  3. Kb. fél óra főlés után a csülkökről a vizet leöntjük. Új vízzel a hagymákkal, a borókabogyókkal és a babérlevelekkel újra feltesszük és puhára főzzük. A megfőtt csülköket kivesszük a főzővízből, kicsontozzuk és hűlni hagyjuk. (Ezeket a munkálatokat általában előző este szoktam elvégezni.) A főzővíz alapját képezheti egy finom szárazbablevesnek.
  4. Megtisztítjuk a hagymákat. A fokhagyma gerezdeket összezúzzuk. A vöröshagymákat félbevágjuk és vastagra hagyva felszeleteljük. A gombát megmossuk és felszeleteljük. A burgonyát megtiszítjuk és cikkekre vágjuk.
  5. A mangalica zsírt felolvasztjuk egy edényben, de nem forrósítjuk fel. (Én ezt wokban szoktam, mert elég nagy.) Belekeverjük a zúzott fokhagymát, a majorannát, a borsot, a pirospaprikát és egy kevés sót. Beleforgatjuk a cikkekre vágott krumplit, és sütés nélkül összekeverjük. (Ennek az a lényege, hogy a fűszer jól elkeveredjen a krumplin. Lehet grill fűszerkeveréket is használni.)
  6. A kihűlt csülköket kettévágjuk és a bőrős oldalukat hálósan beirdaljuk.
  7. A diszkosz aljába alufóliát terítünk és ráhalmozzuk a befűszerezett krumplit. A tetejére rakjuk a hagymát, majd a húsos felével ráfektetjük a csülköket. A csülkök köré rakjuk a gombát és a diszkoszt lezárjuk.
  8. A gáztűzhely sütőjében kb. 2 óra hosszat közepes fokozaton sütjük. (A rakott hús receptemben már leírtam a diszkosz működését. Ez az eszköz eredetileg szabadtéri használatra készült.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19499
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a finomat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét felé közeledve a hentesnél megjelentek a szép füstölt áruk. Nem tudtam ellenállni a rám mosolygó csülköknek, és vettem belőlük két kisebbet. A hétvégére végre megenyhült az időjárás, és elérkezettnek láttunk egy kis kertészkedést a szabadban. A jó levegőn az ember hamar megéhezik, és most olyan ebédre volt szükség, ami szinte magától elkészül. Nem akartam a parázskészítéssel még külön pepecselni, ezért maradt a gáztűzhely sütője. A közölt recept a sertéscsülök pékné módra diszkoszra történő átkomponálása. Eredetileg nyers csülökből készítik, gomba nélkül. Ezesetben természetesen csak egy lében főzik ki. Az eredetit pataki tálban szoktam elkészíteni. Füstölt csülöknél azért kell főzővizet váltani, hogy az erősen füstölt ízt elveszítse. A délutáni kertészkedésből persze semmi sem lett, mert a laktató ebédet egy kis borral kellett leöblíteni, amit egy kis sziesztázás követett. Végeredmény: Tele hassal nem lehet dolgozni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...