r
Nosalty Logó

Diplomatakrém gyümölcsöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nyihaj
Diplomatakrém gyümölcsöntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

Az öntethez

336
Kalória
4.5g
Fehérje
37.5g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
64.2g
Víz
121.1g
Koleszterin
78.8mg
Rost
24.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

Az öntethez

Összesen 336 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

Az öntethez

Összesen 2018 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krémhez

Az öntethez

Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 336 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.7 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    385 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    880 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 2018 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A krém készítése: a tejszínhabból kemény habot verünk.
  2. Kevés tejben simára keverjük a pudingport és a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd belsejét, hozzáöntjük a többi tejet. Folyamatos keverés mellett krémet főzünk.
  3. A megfőtt krémet lazítjuk a tejszínhab harmadával.
  4. A többi tejszínhabot nagy mozdulatokkal, óvatosan keverjük a krémhez.
  5. Poharakba töltjük, behűtjük legalább 3 órára.
  6. Öntet készítése: a mélyhűtött gyümölcsöt tálba tesszük.
  7. A keményítőt 1 ek folyadékban simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék folyadékot, cukrokat, forralunk egyet rajta.
  8. A forró mártással leöntjük a gyümölcsöt, hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Imádom ezt a krémet és imádta eddig mindenki, aki kóstolta! Nagyon könnyű, hűsítő desszert nyáron, egy-egy kiadósabb ebéd után is jólesik még. Elkészíthető egy nappal korábban is, így esetleg a vendégség napján már nem kell desszerttel bíbelődni. A fotón nem az eredeti öntete van a krémnek, mivel eperszörpöt készítettem és a visszamaradó gyümölcsvelőt fel akartam használni, ezért gyümölcskocsonyával öntöttem fel az epervelőt. Ajánlom az eredeti öntetet is - akár vízzel, akár borral elkészítve -, mert nagyon finom! A leírt adagból 6 ilyen pohárnyi krém van, mint ami a képen látható!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!