r
Nosalty Logó

Diplomata torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
Diplomata torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta tortalap

Tejszínhabos krém

Bevonat tejszínhabbal

Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta tortalap

Tejszínhabos krém

Bevonat tejszínhabbal

Összesen 5051 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta tortalap

Tejszínhabos krém

Bevonat tejszínhabbal

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2786.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    1155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2241 micro
Összesen 5051 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Piskóta tortalap

Tejszínhabos krém

Bevonat tejszínhabbal

Elkészítés

Piskóta tortalap

  1. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk 125 g cukorral.
  2. 5 tojássárgáját kikavarjuk 125 g cukorral, 8 evőkanál tejjel és 1 kk szalalkálival.
  3. A lisztet vegyítjük a pudingporral.
  4. A tojásfehérjés masszához töltjük a tojássárgás masszát és a lisztes pudingos keveréket (egy elég lágy tészta lesz, de nem kell megijedni). Kibélelt torta vagy hosszúkás tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük 30-40 percig.

Tejszínhabos krém

  1. A zselatint feloldjuk a gyümölcslében (almakompót, barack, ananász), ne legyen vörös, ez fontos!
  2. A tojássárgáját kikavarjuk 100 g cukorral gőz fölött, míg elolvad a cukor, és egy tejföl állagú krém lesz.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 100 g cukorral, és gőz fölött tovább verjük, míg jó kemény hab lesz.
  4. A tejszínhabot is kemény habbá verjük (jó, ha hűtőben tartjuk egy pár órát, mielőtt dolgozunk vele).
  5. A zselatin addigra megszívta magát, megolvasztjuk (forró vízbe helyezzük a tálacskát).
  6. Most jön a vegyítés, a zselatint hozzáadjuk a tojássárgájához, azután az egészet a tojásfehérje masszához, és végül a tejszínhabot, óvatosan összekavarjuk az egészet, és a piskótára tesszük. 4 órára hűtőben hagyjuk megdermedni (a krémbe lehet cukrozott narancshéjat vagy citromhéjat tenni, de lehet gyümölcsös kompótból apróra vágni). Aki szereti vizesebben, a piskótát is meg lehet locsolni kompót levével.

Bevonat tejszínhabbal

  1. A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát, díszítjük gyümölccsel vagy cukorrózsával, ahogy a képen látható!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 27522
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusi Kezdi konyhaja 10 recept

A diplomata torta minden ünnepek alkalmával elkészíthető, de nem csak akkor, magunkat is tudjuk kényeztetni vele! Nyáron-télen, babapiskótával, akkor csak a krémet kell elkészíteni! Egy kalács tepsibe babapiskótát lerakni, gyümölccsel megszórni, krémet rátenni, hűtőben 2-3 órát hagyni, kis tejszínhabbal díszíteni, és ehető is! A képen levő tortát egy keresztelőre készítettem!                 

Hozzávalók

Piskóta tortalap

Tejszínhabos krém

Bevonat tejszínhabbal

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...