Diplomata torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta tortalap
-
23g tojás29 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
6 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
Tejszínhabos krém
-
18g tojás23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g gyümölcslé8 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
105 kcal
Bevonat tejszínhabbal
-
63 kcal
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta tortalap
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
76 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
80g tej45 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
Tejszínhabos krém
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g gyümölcslé92 kcal
-
30g zselatin101 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
Bevonat tejszínhabbal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
Összesen
5051
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta tortalap
-
12.6g tojás16 kcal
-
11.5g cukor44 kcal
-
0.9g vaníliás pudingpor4 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
Tejszínhabos krém
-
10.1g tojás13 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
9.2g gyümölcslé4 kcal
-
1.4g zselatin5 kcal
-
58 kcal
Bevonat tejszínhabbal
-
13.8g növényi habtejszín35 kcal
Összesen
234
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 228.3 g
-
Telített zsírsav 191 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2786.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 987 mg
-
Nátrium 1155 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 637.4 g
-
Cukor 505 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 521.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 697 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 1294 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2241 micro
Összesen
5051
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Piskóta tortalap
-
5 db tojás
-
250 g cukor
-
2 ek vaníliás pudingpor
-
100 g finomliszt
-
8 ek tej
-
1 kávéskanál szalalkáli
Tejszínhabos krém
-
4 db tojás
-
200 g cukor
-
200 ml gyümölcslé
-
30 g zselatin
-
500 ml növényi habtejszín
Bevonat tejszínhabbal
-
300 ml növényi habtejszín
Elkészítés
Piskóta tortalap
- Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk 125 g cukorral.
- 5 tojássárgáját kikavarjuk 125 g cukorral, 8 evőkanál tejjel és 1 kk szalalkálival.
- A lisztet vegyítjük a pudingporral.
- A tojásfehérjés masszához töltjük a tojássárgás masszát és a lisztes pudingos keveréket (egy elég lágy tészta lesz, de nem kell megijedni). Kibélelt torta vagy hosszúkás tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük 30-40 percig.
Tejszínhabos krém
- A zselatint feloldjuk a gyümölcslében (almakompót, barack, ananász), ne legyen vörös, ez fontos!
- A tojássárgáját kikavarjuk 100 g cukorral gőz fölött, míg elolvad a cukor, és egy tejföl állagú krém lesz.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük 100 g cukorral, és gőz fölött tovább verjük, míg jó kemény hab lesz.
- A tejszínhabot is kemény habbá verjük (jó, ha hűtőben tartjuk egy pár órát, mielőtt dolgozunk vele).
- A zselatin addigra megszívta magát, megolvasztjuk (forró vízbe helyezzük a tálacskát).
- Most jön a vegyítés, a zselatint hozzáadjuk a tojássárgájához, azután az egészet a tojásfehérje masszához, és végül a tejszínhabot, óvatosan összekavarjuk az egészet, és a piskótára tesszük. 4 órára hűtőben hagyjuk megdermedni (a krémbe lehet cukrozott narancshéjat vagy citromhéjat tenni, de lehet gyümölcsös kompótból apróra vágni). Aki szereti vizesebben, a piskótát is meg lehet locsolni kompót levével.
Bevonat tejszínhabbal
- A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát, díszítjük gyümölccsel vagy cukorrózsával, ahogy a képen látható!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 11 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 27522
- Feltöltés dátuma: 2013. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nusi Kezdi konyhaja
10 recept
A diplomata torta minden ünnepek alkalmával elkészíthető, de nem csak akkor, magunkat is tudjuk kényeztetni vele! Nyáron-télen, babapiskótával, akkor csak a krémet kell elkészíteni! Egy kalács tepsibe babapiskótát lerakni, gyümölccsel megszórni, krémet rátenni, hűtőben 2-3 órát hagyni, kis tejszínhabbal díszíteni, és ehető is! A képen levő tortát egy keresztelőre készítettem!