Diplomata szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
8 kcal
A krémhez
-
13g tojássárgája43 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
5g tej3 kcal
A tejszínhabhoz
-
38 kcal
-
25g tej14 kcal
Összesen
235
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g tej17 kcal
A tejszínhabhoz
-
45g tejszínhab por229 kcal
-
150g tej84 kcal
Összesen
1407
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
24.1g tojásfehérje13 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
7 kcal
A krémhez
-
12g tojássárgája39 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
4.5g tej3 kcal
A tejszínhabhoz
-
6.8g tejszínhab por34 kcal
-
22.6g tej13 kcal
Összesen
212
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
235
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1496.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 186.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 663 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 888 micro
Összesen
1407
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojásfehérje
-
4 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
4 db tojássárgája
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek tej
A tejszínhabhoz
-
1.5 dl tej
Elkészítés
A piskótához
- A 4 tojássárgát a 10 dkg cukorral gépi habverővel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a 3 ek tejet, vaníliát, vízfürdőre tesszük, és folyamatosan keverjük, most már kézi habverővel, amíg besűrűsödik, 15-20 perc. Utána kihűtjük, időnként belekavarunk, majd hűtőbe tesszük.
- Felverjük a tejszínhabot a tejjel, ezt is hidegre tesszük.
- A 4 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd a kakaót. Előmelegített sütőben, papírral bélelt tepsiben 12 perc alatt megsütjük.
- Amikor kivesszük a sütőből, a sütőpapír segítségével azonnal feltekerjük, és hagyjuk, amíg kihűl.
- A kihűlt tojáskrémhez hozzáadjuk a tejszínhab felét, óvatosan elkavarjuk, és a kibontott tésztára kenjük, majd újra feltekerjük fólia segítségével. A fólia végeit becsavarjuk, hogy szorosan tartsa a tésztát, és tálalásig a hűtőben tartjuk (4-6 órát). Tálalás előtt a maradék tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 20x35
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 326
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 27792
- Feltöltés dátuma: 2012. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
A Diplomata krém receptjét egy régi szakácskönyvben találtam. Itt babapiskótával, pohárban tálalták. Gondoltam, hogy a 4 tojásfehérjéből készítek piskótát. Így lett rolád belőle. A recept zselatint is írt a krémhez. Én nem tettem hozzá, így a krém nem túlságosan kemény, de a fotón látható módon, tartotta magát. Ez egy sporlós piskótalap, azért készült csak tojásfehérjével, de természetesen adhatunk hozzá 4 tojássárgát is, így könnyebben felcsavarható. Nem akartam még 4 tojást feltörni, hiszen itt a krém a lényeg.