r
Nosalty Logó

Diótorta rizstejjel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Diótorta rizstejjel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    437.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    212 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5284.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    780 mg
  • Foszfor
    2554 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.1 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    571 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2750 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 6395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A 7 db tojásfehérjét habbá verjük, a kristálycukrot kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, és addig verjük a géppel, míg kemény és fényes habot kapunk. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverjük. A diót, a lisztet, a morzsát és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Ezután nem géppel, fakanállal óvatosan hozzákeverjük az előzőleg elkevert lisztes dió keveréket, és sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróba! Majd rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A tönkölybúza fehérlisztet elkeverjük a gyümölcscukorral, és sűrűre főzzük a rizstejjel, a végén hozzászórjuk a diót is, jól elkeverve. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rumot.
  4. A margarint kikeverjük a vaníliacukrokkal, és a kihűlt krémmel habosra keverjük. A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk, és úgy osztjuk el a krémet, hogy a tészta oldalára és a tetejére is maradjon.
  5. Kb 5 dkg diót felezve és negyedelve kirakjuk a számot, és díszítjük. Mivel a tejszínhabot sem szereti a férjem, ezért készült ilyen egyszerűen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 872
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Ma van a házasságkötésünk 45. évfordulója, amit a családdal holnap ünnepelünk. Ezért készítettem el ezt a tortát, mert a gyerekek és a férjem is nagyon szereti. A tejérzékenység és a cukorbetegség miatt egy kicsit átalakítva készül, mint régen készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...