r
Nosalty Logó

Diótorta olajos piskóta alappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diótorta olajos piskóta alappal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta tészta

Krém

Grillázs

Összesen 1488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta tészta

Krém

Grillázs

Összesen 5948 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta tészta

Krém

Grillázs

Összesen 367 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    384.3 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    150 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6360.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2608 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.6 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 5948 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Piskóta tészta

Krém

Grillázs

Elkészítés

Piskóta tészta

  1. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá.
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a cukros masszához a tejet, az olajat és egy csipet sót.
  4. A lisztet beleszitáljuk, hozzáadjuk a korábban ledarált diót és a sütőport, majd robotgéppel csomómentesre keverjük.
  5. Fokozatosan, óvatosan beleforgatjuk a kemény habot.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  7. A formánk alját sütőpapírral béleljük ki.
  8. Alsó-felső sütési funkción kb. 25 percig sütjük.
  9. Tűpróbával többször ellenőrizzük a sütés vége felé.
  10. A formából kiborítva egy rácson hagyjuk kihűlni a kész piskótát.

Krém

  1. A krémhez a lisztet a tejjel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  2. Kikeverjük a vajat a cukorral, és hozzáadjuk fenti lisztes-tejes részhez.
  3. Végül beleforgatjuk a darált diót is.

Grillázs

  1. A diós grillázshoz először a cukrot egy serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg durvára tört diót , utána gyorsan sütőpapírra öntjük.
  2. Amikor már megszilárdult, beletehetjük egy zacskóba, és úgy törjük össze.
  3. Végül a torta alapra rásimítjuk a krémet, és a tetejére szórjuk a grillázst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 13763
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 19.

Ajánló

24-25 cm-es tortaformában készítjük el a piskótát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán diós torta, hiszen a tésztájában, a krémben és a grillázsban is van dió! Dió imádóknak kötelező! Nem tömény, jól szeletelhető és nem is túl bonyolult.

Hozzávalók

Piskóta tészta

Krém

Grillázs

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...