r
Nosalty Logó

Diótorta nagyanyám receptje szerint

Szabady Zsolt
Diótorta nagyanyám receptje szerint
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

781
Kalória
13.1g
Fehérje
79.1g
Szénhidrát
47.6g
Zsír
44.3g
Víz
225.9g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
69.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Összesen 9352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    571.4 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    2711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7505.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1451 mg
  • Foszfor
    3591 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    949.5 g
  • Cukor
    832 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    531.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    1999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3379 micro
Összesen 9352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A diót ledaráljuk és összekeverjük a tojások sárgájával, citromhéjjal és a cukorral. A tojásfehérjéket csipetnyi porcukorral habbá verjük és beleforgatjuk a masszába. Óvatossan összekeverjük és kerek tortaformába tesszük. 180C fokon kb. 30-35 percet sütjük. Kihülés után három szeletre vágjuk.

Tortakrém elkészítése

  1. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a vaniliás cukorral (az eredeti receptben 15dkg vaniliás cukor szerepel, de nyugodtan keverjünk össze két csomag vaníliás cukrot és sima cukrot), beleverjük az egész tojást, hozzáadjuk a kávét a kis cukorral. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét (3 táblányit). Mikor megolvadt, összekeverjük a vajas-vaníliás cukros krémmel.

Torta összeállítása, díszítés

  1. Az elkélszült krémmel megkenjük az első diós tortalap tetejét, ráhelyezzük a második tortalapot, majd azt is megkenjük és végül ráhelyezzük a harmadik tortalapot és kívül bevonjuk a tortát a krémmel. Díszítésnek reszelt diót szórunk a tortára és fél diókat helyezünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Dédnagyanyám és nagyanyám közös süteményes receptkönyvéből való a recept. Születésnapomra mindig ezt készítette nagyanyám. Most én is elkészítettem lányom születésnajára, nagy sikere volt.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...