r
Nosalty Logó

Diótorta nagyanyám receptje szerint

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabady Zsolt
Diótorta nagyanyám receptje szerint
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Összesen 9352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    571.4 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    2711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7505.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1451 mg
  • Foszfor
    3591 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    949.5 g
  • Cukor
    832 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    1999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3379 micro
Összesen 9352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A diót ledaráljuk és összekeverjük a tojások sárgájával, citromhéjjal és a cukorral. A tojásfehérjéket csipetnyi porcukorral habbá verjük és beleforgatjuk a masszába. Óvatossan összekeverjük és kerek tortaformába tesszük. 180C fokon kb. 30-35 percet sütjük. Kihülés után három szeletre vágjuk.

Tortakrém elkészítése

  1. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a vaniliás cukorral (az eredeti receptben 15dkg vaniliás cukor szerepel, de nyugodtan keverjünk össze két csomag vaníliás cukrot és sima cukrot), beleverjük az egész tojást, hozzáadjuk a kávét a kis cukorral. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét (3 táblányit). Mikor megolvadt, összekeverjük a vajas-vaníliás cukros krémmel.

Torta összeállítása, díszítés

  1. Az elkélszült krémmel megkenjük az első diós tortalap tetejét, ráhelyezzük a második tortalapot, majd azt is megkenjük és végül ráhelyezzük a harmadik tortalapot és kívül bevonjuk a tortát a krémmel. Díszítésnek reszelt diót szórunk a tortára és fél diókat helyezünk rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4023
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabady Zsolt 1 recept

Dédnagyanyám és nagyanyám közös süteményes receptkönyvéből való a recept. Születésnapomra mindig ezt készítette nagyanyám. Most én is elkészítettem lányom születésnajára, nagy sikere volt.

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Tortakrém elkészítése

Torta összeállítása, díszítés

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...