r
Nosalty Logó

Diótorta Móni konyhájából

NS
Diótorta Móni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A két tortalap tésztájához

A krémhez

1112
Kalória
18.5g
Fehérje
131.6g
Szénhidrát
61.7g
Zsír
80.4g
Víz
305.7g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
95g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Összesen 1112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Összesen 8904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    493.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    2445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11408.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2513 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    827 mg
  • Foszfor
    5067 mg
  • Nátrium
    2651 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1052.8 g
  • Cukor
    760 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    642.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2829 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    1632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2531 micro
Összesen 8904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

A két tortalap tésztájához

  1. A tészta hozzávalói két tortalap elkészítéséhez szükséges mennyiségek.
  2. A diót egy száraz serpenyőben megpörköljük, majd ledaráljuk.
  3. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, majd szépen lassan hozzáadjuk több részletben a vizet, s végül a kávét.
  4. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a cukros-tojásos masszához, ha ezzel is kész vagyunk belekeverjük a diót is. Míg a robotgép ezzel elszórakozik, egy csipet sóval felverjük a tojások fehérjét.
  5. A kemény habot óvatos mozdulatokkal a összekeverjük a tésztával.
  6. Két tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, s az elsőbe beletöltjük a tortamasszánkat és közepes lángon 35-40 percig sütjük.
  7. Ez épp elegendő idő, hogy elkészítsük ugyanezzel a módszerrel a második lapot is.
  8. A krémhez a szobahőmérsékletű teavajat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, s tovább keverjük, beletesszük a kakaót, az egész tojásokat és készre keverjük. Nagyon egyszerű krém, de valami csodás az íze.
  9. A kihűlt piskótákat kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, arra vigyázzunk, hogy krém kerül a torta tetejére és oldalára is.
  10. Ízlés szerint díszíthetjük. (A képen szereplő tortát a gyerekek dekorálták a Mami 50. születésnapjára, de általában csak csokireszelékkel és dióval leszórom.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Régi recept ez már, az örökölt szakácskönyvbe kézzel írta bele a nagyi is valamikor fiatal korában... próbáltam már változtatni rajta, de az eredeti mindig jobb volt, ezért nem kísérletezünk tovább, az öreg Mici néni tudhatott valamit, mert ugye neki tulajdonítja a receptet a nagyi... Annyi igaz, ez dupla mennyiség... mert így mutatósabb és tovább tart:-)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...