r
Nosalty Logó

Diótorta Móni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diótorta Móni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Összesen 1112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Összesen 8904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    493.4 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    2445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11408.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    2513 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    827 mg
  • Foszfor
    5067 mg
  • Nátrium
    2651 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1052.8 g
  • Cukor
    760 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2829 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    1632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2531 micro
Összesen 8904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Elkészítés

A két tortalap tésztájához

  1. A tészta hozzávalói két tortalap elkészítéséhez szükséges mennyiségek.
  2. A diót egy száraz serpenyőben megpörköljük, majd ledaráljuk.
  3. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, majd szépen lassan hozzáadjuk több részletben a vizet, s végül a kávét.
  4. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a cukros-tojásos masszához, ha ezzel is kész vagyunk belekeverjük a diót is. Míg a robotgép ezzel elszórakozik, egy csipet sóval felverjük a tojások fehérjét.
  5. A kemény habot óvatos mozdulatokkal a összekeverjük a tésztával.
  6. Két tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, s az elsőbe beletöltjük a tortamasszánkat és közepes lángon 35-40 percig sütjük.
  7. Ez épp elegendő idő, hogy elkészítsük ugyanezzel a módszerrel a második lapot is.
  8. A krémhez a szobahőmérsékletű teavajat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, s tovább keverjük, beletesszük a kakaót, az egész tojásokat és készre keverjük. Nagyon egyszerű krém, de valami csodás az íze.
  9. A kihűlt piskótákat kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, arra vigyázzunk, hogy krém kerül a torta tetejére és oldalára is.
  10. Ízlés szerint díszíthetjük. (A képen szereplő tortát a gyerekek dekorálták a Mami 50. születésnapjára, de általában csak csokireszelékkel és dióval leszórom.)
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5135
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi recept ez már, az örökölt szakácskönyvbe kézzel írta bele a nagyi is valamikor fiatal korában... próbáltam már változtatni rajta, de az eredeti mindig jobb volt, ezért nem kísérletezünk tovább, az öreg Mici néni tudhatott valamit, mert ugye neki tulajdonítja a receptet a nagyi... Annyi igaz, ez dupla mennyiség... mert így mutatósabb és tovább tart:-)

Hozzávalók

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...