r
Nosalty Logó

Diótorta liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diótorta liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 579 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 4616 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 579 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    377.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    220 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8058.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1817 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    3286 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 4616 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgáját felverjük a cukorral habosra, a fehérjét pedig kemény habbá a sütőporral.
  2. A cukorral felvert tojássárgájához adjuk a száraz hozzávalókat (dió, prézli), majd ezután hozzáadjuk a habot is (tojásfehérje felverve a sütőporral).
  3. Kb. 30 percig sütjük.

Krémhez

  1. A darált diót prézlivel a tejben megfuttatjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a margarint a cukorral habosra keverjük.
  3. Ha minden kihűlt, akkor a cukorral kivert margarint és a tejben prézlivel futtatott diót összekeverjük, ezzel kész is a krém.
  4. Ha kihűlt a tésztánk, 2-3 részre vágjuk, megtöltjük és beborítjuk a diós krémmel, tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 20911
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szereti a családom a diót, ezért tavaly karácsonykor addig kutakodtam az interneten, míg meg nem találtam ezt a kiváló receptet, illetve kicsit átszerkesztettem a hozzávalókat. De kiváló recept, mindig elfogy az utolsó falatig.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...