r
Nosalty Logó

Diós tönkölyzsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Diós tönkölyzsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2229.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 616 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8918.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    730 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    5530 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 2462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű liszteket egy tálba szitáljuk.
  2. A langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet. Kicsit ráhúzzuk a lisztet, konyharuhával letakarjuk, és fél órát hagyjuk meleg helyen pihenni.
  4. A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, hogy kijöjjenek az aromái.
  5. A kelesztési idő leteltével a diót, a dióolajat, a vizet és a sót is a liszthez öntjük, és alaposan összedolgozzuk.
  6. Ha a tésztánk már sima, konyharuhával letakarjuk, és újabb fél órát kelesztjük.
  7. Végül kisebb zsömléket formázunk belőle, a tetejüket erősen bevagdaljuk, szilikonlappal bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10440
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Ajánló

Sajtokat kíván.. sokfélét.. és könnyű vörösbort :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy német kenyeres könyvben találtam. Ott kenyérre írták a receptet, de hát most egyedül vagyok, kenyeret meg olyan ritkán eszek, hogy se sütni, se venni nem éri meg. A kis zsömléket azonban le tudom fagyasztani, és ha kedvem szottyan, csak előkapom és kiolvasztom. Ha sütés után megvárjuk, míg kihűl, és úgy fagyasztjuk le, olyan puha, mintha frissen jött volna a sütőből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...