Diós tönkölyzsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
616
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2462
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
245
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2229.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 550 mg
-
Nátrium 1382 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
616
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8918.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 730 mg
-
Foszfor 2199 mg
-
Nátrium 5530 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 329.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 476 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
2462
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 32.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szobahőmérsékletű liszteket egy tálba szitáljuk.
- A langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet. Kicsit ráhúzzuk a lisztet, konyharuhával letakarjuk, és fél órát hagyjuk meleg helyen pihenni.
- A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, hogy kijöjjenek az aromái.
- A kelesztési idő leteltével a diót, a dióolajat, a vizet és a sót is a liszthez öntjük, és alaposan összedolgozzuk.
- Ha a tésztánk már sima, konyharuhával letakarjuk, és újabb fél órát kelesztjük.
- Végül kisebb zsömléket formázunk belőle, a tetejüket erősen bevagdaljuk, szilikonlappal bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10440
- Feltöltés dátuma: 2010. június 30.
Ajánló
Sajtokat kíván.. sokfélét.. és könnyű vörösbort :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Ezt a receptet egy német kenyeres könyvben találtam. Ott kenyérre írták a receptet, de hát most egyedül vagyok, kenyeret meg olyan ritkán eszek, hogy se sütni, se venni nem éri meg. A kis zsömléket azonban le tudom fagyasztani, és ha kedvem szottyan, csak előkapom és kiolvasztom. Ha sütés után megvárjuk, míg kihűl, és úgy fagyasztjuk le, olyan puha, mintha frissen jött volna a sütőből.