r
Nosalty Logó

Diós töltött ostya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós töltött ostya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A töltelékhez

Az ostyához

A csokimázhoz

Összesen 853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A töltelékhez

Az ostyához

A csokimázhoz

Összesen 5110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A töltelékhez

Az ostyához

A csokimázhoz

Összesen 456 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 853 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    371.6 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2312.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 5110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

Az ostyához

A csokimázhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A vaj és a dió kivételével a tölteléknek valókat egy lábasban felfőzzük.
  2. Ha elkészült, beletesszük a kocka vajat és a diót.
  3. Ezzel a krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, a legfelső lapra már nem kell krém.
  4. Egy nehezéket teszünk rá. Másnapig türelmesen várunk.
  5. Egy lábasban a vaj kivételével az összes máznak való dolgot felfőzzük.
  6. Elkeverjük benne a vajat is.
  7. Az ostya tetejére öntjük.
  8. Megvárjuk, míg megdermed a máz, és jóízűen elfogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25977
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Ajánló

Ha van dióm teszek bele, ha nincs nem. Nélküle is nagyon finom! Csak olyanoknak ajánlom, akik vagy nem féltik az alakjukat, vagy kellő akaraterővel rendelkeznek, és meg bírják állni, hogy ne eszegessék addig, amíg tart. Rettentően eteti magát...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi barátnőmtől kaptam a receptet már vagy 10 éve. Jó ideig nem is készítettem, de most, hogy a sütőm használhatatlan, előkerült. Nem is bánta a családom egyáltalán! :)

Hozzávalók

A töltelékhez

Az ostyához

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...