r
Nosalty Logó

Diós szelet tejszínhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Diós szelet tejszínhabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 6322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    503 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    191 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4314.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2936 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1252 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 6322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből 2 ek cukorral kemény habot verünk, a sárgákat fél csomag sütőporral, 2 ek cukorral habosra verjük.
  2. Óvatosan összekeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe (nagy tepsi) simítjuk, és kb. 10-15 perc alatt szépre sütjük, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A pudingot 4 ek cukorral 3 dl tejjel megfőzzük, hűtjük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk, hozzákeverjük a 30 dkg darált diót (egy kevés diót tegyünk félre, amivel a tetejét megszórjuk).
  3. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

Hab

  1. A habtejszínt 2 ek porcukorral kemény habbá verjük, és egyenletesen elkenjük a krémen.
  2. Egy kis maradék darált dióval megszórjuk a tetejét, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 16605
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 04.

Ajánló

Elsősorban ünnepi alkalmakra készítem. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt szilveszterre sütöttem, nagyon szeretem a tejszínhabos sütiket, volt sok darált dióm, és így összeállt ez a habos diós. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...