Diós sakktorta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A sárga piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál rétesliszt
-
1 csomag sütőpor
A barna piskótához
-
6 db tojás
-
5 ek víz
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál rétesliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
670
Kalória
15.2g
Fehérje
53.2g
Szénhidrátok
45.1g
Zsír
58.6g
Víz
216.1g
Koleszterin
3.6g
Rost
33.5g
Cukor
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
A sárga piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
9g rétesliszt33 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A barna piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
4g víz0 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
9g rétesliszt33 kcal
-
5 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
Összesen
670
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
A sárga piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g rétesliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A barna piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
40g víz0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g rétesliszt328 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
Összesen
6677
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
A sárga piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
4.6g rétesliszt17 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A barna piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
2.1g víz0 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
4.6g rétesliszt17 kcal
-
2 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A krémhez
Összesen
343
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1161 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
670
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.1 g
Zsír
-
Összesen 451.4 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 226 g
-
Koleszterin 2161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11610.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 2613 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 778 mg
-
Foszfor 5095 mg
-
Nátrium 2793 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 532.2 g
-
Cukor 335 mg
-
Élelmi rost 36 mg
Víz
-
Összesen 585.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2571 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 671 micro
-
Kolin: 1890 mg
-
Retinol - A vitamin: 2465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1262 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2993 micro
Összesen
6677
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 597.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
343
kcal
Elkészítés
A sárga piskótához
- Megsütjük a kétféle piskótát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés közben kanalanként a vizet is hozzáadjuk, majd szintén kanalanként a cukrot, végül egyesével a tojások sárgáját.
- Egy kis tálban egyneművé szitáljuk a lisztet a kakaót és a sütőport, majd ezt óvatosan beleforgatjuk a felvert habba.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben lassú tűzön megsütjük. A sárga piskóta ugyanígy készül, csak értelemszerűen a kakaó és a víz nem kerül bele.
- A krém hozzávalóit gőz fölött felforraljuk.
- A piskóta lapokat hosszában olyan széles csíkokra vágjuk, amilyen magas a lap (kb. 2 cm).
- Egy 5 literes fazékban a sárga és a barna csíkokból váltakozva, koncentrikus körökben elhelyezem a piskótát. (Pl. barna -befelé haladva sárga -barna...).
- Ezt a réteget megkenjük a krémmel.
- A következő sorban sárgával kezdve ismét a barnával váltakozva befedjük a krémet. Erre újból krém kerül.
- Így folyatatjuk, amíg a piskóta el nem fogy. Arra kell figyelni, hogy egymás fölé más színű lapok kerüljenek.
- A tetejére teszünk egy akkora fa alátétet (vagy eggyel kisebb méretű edényt), amekkora a fazék, és egy éjszakára pl. 1-2 kg liszttel "leszorítjuk".
- Másnap óvatosan kiborítjuk a fazékból, az oldalát megkenjük a maradék krémmel, a tetejére csokimáz kerül.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 60 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x5
Gyermekkoromban az Édesanyám "specialitása" volt ez a torta, most pedig én készítettem el a Lányom születésnapjára.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!