Diós répatorta marcipánrépával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 35% Zsír
Tészta
-
25g dió164 kcal
-
13g dió82 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
19g barna cukor71 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
31g mascarpone126 kcal
-
21 kcal
-
38g tej21 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Marcipánrépák
-
13g marcipán58 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
6g dió41 kcal
Összesen
805
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 35% Zsír
Tészta
-
200g dió1308 kcal
-
100g dió654 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
16g citromlé4 kcal
Marcipánrépák
-
100g marcipán462 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
50g dió327 kcal
Összesen
6432
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 35% Zsír
Tészta
-
10.3g dió67 kcal
-
5.1g dió34 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
-
7.7g barna cukor29 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6.5g napraforgó olaj58 kcal
-
15.4g sárgarépa6 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
12.8g mascarpone52 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
15.4g tej9 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
Marcipánrépák
-
5.1g marcipán24 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2.6g dió17 kcal
Összesen
331
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 63.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2770 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
805
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 122.2 g
Zsír
-
Összesen 506.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 216 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4390.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 1031 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 688 mg
-
Foszfor 1841 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.2 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 443.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2543 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 512 micro
-
Kolin: 742 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22163 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1709 micro
Összesen
6432
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 476 micro
-
β-karotin 1137 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
15 dkg barna cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
1 csipet sütőpor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 ek finomliszt
-
1 csipet só
Krém
-
250 g mascarpone
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 ek citromlé
Marcipánrépák
-
10 dkg marcipán
Elkészítés
Tészta
- A sárgarépát tisztítás után lereszeljük. Az olajat a tojásokkal kézi mixerrel alaposan keverjük össze.
- Adjuk hozzá a cukrot, a citrom reszelt héját, a darált diót, a kakaóport, a mézes fűszerkeveréket, a sütőport, a szódabikarbónát az összevágott diót és a lisztet, majd forgassuk a masszába.
- A sütőt 170 C fokra előmelegítjük, kibéleljük sütőpapírral egy 22 cm-es sütőforma alját. Simítsuk bele a masszát, kb. 35 -40 percig sütjük tűpróbáig. 10 percig hagyjuk a formában, majd rácsra borítsuk ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tortát kettévágjuk, megkenjük az alját krémmel, majd rárakjuk a tetejét és a megmaradt krémmel bevonjuk az egész tortát.
Krém
- A krémhez a pudingot kikeverjük a hideg tejjel habverővel, majd beforgatjuk a szintén habosra kevert sajtkrémbe.
Marcipánrépák
- A tetejét marcipánrépákkal díszítjük és megszórjuk aprított dióval. A marcipánt megszínezzük és tetszés szerinti répákat formázunk belőle.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 264
- Feltöltés dátuma: 2022. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept