r
Nosalty Logó

Diós répatorta marcipánrépával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Diós répatorta marcipánrépával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tészta

Krém

Marcipánrépák

Összesen 805 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tészta

Krém

Marcipánrépák

Összesen 6432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tészta

Krém

Marcipánrépák

Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2770 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 805 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    506.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    216 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4390.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.2 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2543 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22163 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1709 micro
Összesen 6432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    476 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Marcipánrépák

Elkészítés

Tészta

  1. A sárgarépát tisztítás után lereszeljük. Az olajat a tojásokkal kézi mixerrel alaposan keverjük össze.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, a citrom reszelt héját, a darált diót, a kakaóport, a mézes fűszerkeveréket, a sütőport, a szódabikarbónát az összevágott diót és a lisztet, majd forgassuk a masszába.
  3. A sütőt 170 C fokra előmelegítjük, kibéleljük sütőpapírral egy 22 cm-es sütőforma alját. Simítsuk bele a masszát, kb. 35 -40 percig sütjük tűpróbáig. 10 percig hagyjuk a formában, majd rácsra borítsuk ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A tortát kettévágjuk, megkenjük az alját krémmel, majd rárakjuk a tetejét és a megmaradt krémmel bevonjuk az egész tortát.

Krém

  1. A krémhez a pudingot kikeverjük a hideg tejjel habverővel, majd beforgatjuk a szintén habosra kevert sajtkrémbe.

Marcipánrépák

  1. A tetejét marcipánrépákkal díszítjük és megszórjuk aprított dióval. A marcipánt megszínezzük és tetszés szerinti répákat formázunk belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 259
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós répatorta marcipánrépával
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Marcipánrépák

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...