r
Nosalty Logó

Diós rácsos MandyBaby konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MandyBaby
Diós rácsos MandyBaby konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    406.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    186 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3754.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    823.5 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    327 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2562 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2427 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1526 micro
Összesen 7294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sót és a szódaport a liszthez vegyítjük.
  2. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgájaát és a tejfölt, összegyúrjuk.
  3. A tészta 1/3 részét félretesszük, a maradékot kinyújtjuk, és tepsibe tesszük.
  4. Megkenjük a tésztát baracklekvárral.
  5. Elkészítjük a tölteléket: szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a diót és a felvert tojásfehérjét.
  6. A kész masszát a tésztára simítjuk.
  7. A maradék tésztából csíkokat sodrunk, és átlósan ráhelyezzük a tésztára, ez lesz a "rács".
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4390
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MandyBaby 6 recept

Gyermekkorom egyik kedvenc sütije, sokszor sütötte Mama a kedvünkért. Imádom!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...