r
Nosalty Logó

Diós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Diós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Szirup:

Öntet:

A tészta lekenéséhez:

Összesen 2007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Szirup:

Öntet:

A tészta lekenéséhez:

Összesen 8032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Szirup:

Öntet:

A tészta lekenéséhez:

Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 2007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    593.9 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6182.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    680 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    2580 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.8 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 8032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 435 kcal

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Szirup:

Öntet:

A tészta lekenéséhez:

Elkészítés

Tészta:

  1. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú vajdarabkák maradnak.)
  2. Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
  3. A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró vajdarabkák még látszódnak benne.
  4. A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.

Töltelék:

  1. Egy lábosban állandó keverés közben, összemelegítjük a diót, a barna cukrot és a fahéjat. Amikor a cukor felolvadt már jó is, és tehetjük is félre.

Szirup:

  1. Egy másik lábasban elkezdjük melegíteni mézet, a barna cukrot, a vizet, a fahéjat és a sáfrányt. Folyamatosan keverjük, hogy nehogy odaégjen. Egyszer hagyjuk felforrni, majd a diós töltelékre öntjük. Jól összeforgatjuk.
  2. A pitetésztát kivesszük a hűtőből, és egy kilisztezett felületen a sütőformának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. A sütőformát kivajazzuk, majd belehelyezzük a tésztát, erre kanalazzuk rá a diós tölteléket.
  3. A maradék tésztát kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, ezzel rácsozzuk be a pite tetejét.
  4. Egy tojást felverünk, és lekenjük a tésztát, hogy szebb színe legyen.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a pitét.

Öntet:

  1. Egy elektromos mixer segítségével felverjük a tejszínhabot, a juharszirupot és a porcukrot. Tálaláskor ezzel díszítjük a piteszeleteket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1511
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Az ősz tagadhatatlan jele, ha elkezd hullani a fáról a dió. A dió számtalan finomságnak szolgálhatja az alapanyagát. A hétvégén az egyszerű pitetésztám töltelékeként használtam fel. A pitém ízhatását még fokoztam egy juharszirupos-tejszínhabos öntettel is. Ennél fenségesebb kényeztetést el sem tudnék képzelni egy borongós őszi délután.

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Szirup:

Öntet:

A tészta lekenéséhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...