r
Nosalty Logó

Diós párnácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós párnácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 1286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 7718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    464.9 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4215.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 7718 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk 20 dkgzsírral.
  2. Beletesszük a tojássárgákat, a sót és annyi tejfölt, hogy összeálljon.
  3. Vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a 2 dkg olvasztott zsírral.
  4. 8 téglalapra vágjuk a téglalapokat, egyenként 3-ba hajtjuk.
  5. Kb. 1/2 órát pihentetjük.
  6. A tojásfehérjéket habbá verjük a porcukorral, beletesszük a diót és citromhéjat.
  7. A nyolcadokat egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, és 8 négyszögre vágjuk.
  8. A négyszögeket megtöltjük a dióval, fazonra hajtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  10. Még melegen vanilin cukorral elkevert porcukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7998
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, kiadós és nem utolsó sorban nagyon finom aprósütemény. Sokáig eláll, puha marad, igaz nálunk 2 nap volt a csúcsidő. Most szilveszterre dupla adagot csinálok, hátha kitart az új évig...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...