Diós paprikakrém
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
177
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
707
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
88
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 138.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 2430 micro
-
β-crypt 696 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
177
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 57 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 739.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 553.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 933 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 732 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 125 micro
-
β-karotin 9720 micro
-
β-crypt 2785 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
707
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1209 micro
-
β-crypt 346 micro
-
Likopin 1145 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db piros kaliforniai paprika
-
60 g dió
-
2 ek sűrített paradicsom
-
2 ek olívaolaj
-
2 teáskanál harissa paszta
-
2 késhegynyi fahéj
-
só ízlés szerint
-
3 tk citromlé
-
2 ek koriander
Elkészítés
- A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivágjuk, majd egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk.
- Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütő legfelső sínjére, és kb. 10-15 percig grillezzük, míg a héj fekete és hólyagos lesz. Kivesszük a sütőből, egy nedves konyharuhával letakarjuk, kb. 5 percig hagyjuk állni, majd a héját lehúzzuk.
- A paprikát durva darabokra vágjuk. A diót durvára vágjuk.
- A paprikát, a diót, a sűrített paradicsomot és az olívaolajat egy edénybe tesszük, és botmixerrel pürésítjük.
- A krémet ízlés szerint harissával, fahéjjal, sóval, citromlével és a korianderrel ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3313
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy különlegesebb paprikakrém. A koriandert helyettesíthetjük petrezselyemmel. Kínáljuk friss lepénykenyérrel, de grillezett húsok mellé is kiváló.