r
Nosalty Logó

Diós őzgerinc lisztmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági46
Diós őzgerinc lisztmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4005 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 669 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    316.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4961.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    858 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    1282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2018 micro
Összesen 4005 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 8 tojásfehérjét felverjük a 8 ek cukorral.
  2. Hozzáadjuk a 8 sárgáját, majd a 2 ek kakaóval elkevert 35 dkg diót.
  3. Ezután kerül bele a zsemlemorzsa, annyi, hogy laza dióhabot kapjunk.
  4. 2 sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük.
  5. 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük (10 perc után érdemes zsírpapírral letakarni).
  6. Kihűlés után az elkészített tortabevonóval bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 21022
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Ági46 4 recept

Ez a sütemény mindig az ünnepekhez kapcsolódott a családunkban, az elnevezése valójában így „öröklődött”. Már nagymamám is ezzel várt minket, anyukám is sütötte, én is készítem, és remélem, a sütéssel most ismerkedő lányom is fogja majd sütni. (Egyszerűsíteni is lehet, egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát tűpróbáig sütjük - így hamarabb megsül-, csokizzuk, felvágjuk.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...