r
Nosalty Logó

Diós nudli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Diós nudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 2310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2413.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 2310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A nudlihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A nudlihoz

  1. Az áttört burgonyát a zsírral, pici sóval és liszttel, darált dióval jól összegyúrjuk.
  2. Enyhén lisztezett deszkán hengereket sodrunk, majd felvagdossuk 2-3 cm-es nagyságúra.
  3. Olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  4. Vizet forralunk, belerakosgatjuk a nudlikat, miután feljöttek a víz tetejére a zsemlemorzsára szedjük.
  5. Dióval elkevert porcukorral megszórjuk, és lekvárt kínálunk hozzá. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 17119
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt maradék darált dióm, gondoltam elkészítem a nudlit most diósan, hát mit ne mondjak, mindenkinek nagyon ízlett... nem is maradt sok belőle (pedig másnap is ugyanolyan finom). Miután kiszedtük zsemlemorzsára a főtt tésztát, csak rázogassuk a tálunk fülét megfogva, így biztos nem törik össze! Nem szabad túl sok lisztet keverni a tésztához, mert akkor kemény nudlink lesz.

Hozzávalók

A nudlihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...