Diós mandulás süti liszt nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NatiVZR
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 46% Zsír
Összesen
616
kcal
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 46% Zsír
Összesen
3686
kcal
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 46% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1207.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 9.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
616
kcal
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 46% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.1 g
Zsír
-
Összesen 304.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 126 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7245 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 1863 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 982 mg
-
Foszfor 3172 mg
-
Nátrium 1134 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.7 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 65 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 325 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
3686
kcal
- 15% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 46% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 885.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 7.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
450
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a darált diót, darált mandulát, porcukrot és a sütőport.
- Hozzáadjuk a tojást, tejet, és az étolajat is, majd mixer segítségével jól összedolgozzuk. Ha túl kemény lenne a tészta, még egy deci tejet is adhatunk hozzá.
- Habzsákba tesszük a masszát, majd kb. 2-3 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapírra. Minden korong tetejére teszünk egy szem törökmogyorót.
- 160°C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 18080
- Feltöltés dátuma: 2013. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NatiVZR
1 recept
Sütinyalókának indult sütemény, ami sajnos nem jött össze, ezért a maradék "tésztából" valamit muszáj volt összehoznom. Azóta család kedvence lett.:-)