Diós-mandulás ropogós cantuccini
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Giovanna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
821
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
150g rozsliszt524 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g dió981 kcal
-
50g pisztácia286 kcal
Összesen
3280
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
18.5g rozsliszt65 kcal
-
6.2g finomliszt22 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
6.2g margarin44 kcal
-
18.5g cukor72 kcal
-
2.5g vaníliás cukor10 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
9.2g tejföl18 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.6g tojás17 kcal
-
18.5g dió121 kcal
-
6.2g pisztácia35 kcal
Összesen
404
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 999.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
821
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 187.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 93 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3999.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 819 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 1991 mg
-
Nátrium 647 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.9 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 166.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 665 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 630 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1407 micro
Összesen
3280
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
404
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg rozsliszt
-
5 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
5 dkg margarin
-
15 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 csepp mandulaaroma
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
5 dkg pisztácia
Elkészítés
- Késes darálón durvára őröljük együtt a diót a mandulával, majd hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keverékhez, ehhez adjuk a cukrokat is.
- A szárazanyagok közepébe ütjük a 2 tojást, az enyhén olvadt vajat, a tejfölt, az aromákat és a sót, majd elkezdjük sűrű masszává összedolgozni (fakanál vagy kanál segítségével). Ha túl sűrű a tészta, 1 dl tejjel lazíthatjuk.
- Az összeállt tésztához hozzákeverjük a durvára őrölt pisztáciát és a mazsolát.
- Egy sütőpapíros sütőlapra két henger formában egymás mellé halmozzuk a tésztát, és 180 fokon 20-25 percig sütjük (félkész állapotig, amikor a külseje már szilárd, ropogós, a belseje még enyhén tészta állagú).
- A félkész rudakat felszeleteljük, az oldalukra fektetjük (itt már két sütőpapíros sütőlapnyi hely kell), és visszarakjuk 8-10 percre, hogy a szeletek egyesével is átsüljenek (én menet közben még meg is fordítottam egyszer).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2526
- Feltöltés dátuma: 2013. május 16.
Ajánló
Fogyasztható kávé, tea mellé, reggelire egy pohár tejjel, uzsonnára akár megkenve lekvárral, mogyoróvajjal..
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Giovanna
46 recept
Az olasz nyelvtanulás hozta magával az olasz ízeket, köztük a kedvenc teasüteményemet, a cantuccinit. A fiúknak előszeretettel készítem a vasárnapi kávé mellé, a ropogós sütit a kávéba mártogatva fogyasztjuk. Szeretem, hogy az alaptészta kiegészítői variálhatóak, így gyakorlatilag mindig más íz lesz!