r
Nosalty Logó

Diós-mandulás ropogós cantuccini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Diós-mandulás ropogós cantuccini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3999.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 3280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Késes darálón durvára őröljük együtt a diót a mandulával, majd hozzáadjuk a lisztes-sütőporos keverékhez, ehhez adjuk a cukrokat is.
  2. A szárazanyagok közepébe ütjük a 2 tojást, az enyhén olvadt vajat, a tejfölt, az aromákat és a sót, majd elkezdjük sűrű masszává összedolgozni (fakanál vagy kanál segítségével). Ha túl sűrű a tészta, 1 dl tejjel lazíthatjuk.
  3. Az összeállt tésztához hozzákeverjük a durvára őrölt pisztáciát és a mazsolát.
  4. Egy sütőpapíros sütőlapra két henger formában egymás mellé halmozzuk a tésztát, és 180 fokon 20-25 percig sütjük (félkész állapotig, amikor a külseje már szilárd, ropogós, a belseje még enyhén tészta állagú).
  5. A félkész rudakat felszeleteljük, az oldalukra fektetjük (itt már két sütőpapíros sütőlapnyi hely kell), és visszarakjuk 8-10 percre, hogy a szeletek egyesével is átsüljenek (én menet közben még meg is fordítottam egyszer).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2523
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 16.

Ajánló

Fogyasztható kávé, tea mellé, reggelire egy pohár tejjel, uzsonnára akár megkenve lekvárral, mogyoróvajjal..

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mandulás ropogós cantuccini
Giovanna 46 recept

Az olasz nyelvtanulás hozta magával az olasz ízeket, köztük a kedvenc teasüteményemet, a cantuccinit. A fiúknak előszeretettel készítem a vasárnapi kávé mellé, a ropogós sütit a kávéba mártogatva fogyasztjuk. Szeretem, hogy az alaptészta kiegészítői variálhatóak, így gyakorlatilag mindig más íz lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...