Diós-mandulás almatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ZilkaZil
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
608
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2426
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 223.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
608
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 158.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1846.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 848 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.5 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 894.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 867 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 394 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 754 micro
Összesen
2426
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mazsolát beáztatjuk a rumba kb. 1 órára. A vajat kivesszük a hűtőből, hogy felpuhuljon.
- A vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és tovább habosítjuk. Hozzákeverjük a darált diót és a darált mandulát, a fahéjat és a citromhéjat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a vajas keverékbe forgatjuk.
- A meghámozott almákat felszeleteljük, és legyező alakban egy piteformába tesszük. Rákanalazzuk a rumos mazsolát, majd elosztjuk a tetején a masszát úgy, hogy mindenhol fedje. Megszórjuk mandulapehellyel, és 180 °C-on kb. 25 percig sütjük (amíg megpirul a teteje).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 487
- Feltöltés dátuma: 2020. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
ZilkaZil
127 recept
Gyerekkorom óta az egyik kedvenc téli sütim, ami egy svéd ismerősünktől kapott recept alapján készül.