r
Nosalty Logó

Diós linzer reformosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Il-di.
Diós linzer reformosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 3530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Margarint elmorzsoljuk a lisztekkel. Hozzáadjuk a többi anyagot, és gyorsan összegyúrjuk. A tésztánk ne legyen morzsalékos, de túl lágy sem!
  2. 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
  3. A fele formának a tetejét lekenjük tojással, és megszórjuk durvára tört dióval.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Éppenhogy csak színt kapjon a széle!
  5. Kihűlés után a felforralt, sűrű szilvalekvárral összetöltjük a formákat. Ne sajnáljuk belőle!
  6. Kávédarálón megőrölt xilittel hintjük a még forró, dióval szórt tészta tetejét.
  7. Másnapra jól megpuhul és fogyasztható. A maradékot dobozbatéve egy hétig biztosan eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7259
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igyekeztem a hagyományos linzert úgy átalakítani, hogy a reformétkezésben megállja a helyét. Ehesse diétázó, cukorbeteg, vagy aki csak egyszerűen egészségesre vágyik. Ez sikerült is. Viszont a költség kalkulálásnál a szilvalekvárt kihagytam, mert fogalmam sincs, mennyibe kerül a házi, cukormentes fajta üzletben. Ugyanis évek óta saját magam főzöm, saját szilvából. Ennek a receptjét is hamarosan közzéteszem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...