r
Nosalty Logó

Diós kosárka lekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Diós kosárka lekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 531 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 531 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    277.8 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    882.6 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1881 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 6360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, porcukrot, sütőport és sót, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott vajat, a tojásokat és sárgájákat, valamint a tejet. Egységes masszát gyúrunk, majd a tésztát hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Kivajazunk elég mennyiségű kosárkaformát, majd elővesszük a pihentetett tésztát. Lisztezett felületen nagyjából 3-5 milliméter vastagra nyújtjuk és egy kicsit nagyobb köröket vágunk ki belőle, mint a formák átmérője. Kibéleljük a formákat a körökkel, enyhén belenyomkodva a tésztát.

A töltelékhez

  1. A cukrot és a vizet egy kis lábasban összeforraljuk, majd hagyjuk közepes lángon 3-5 percig rotyogni, hogy jó forró legyen. Közben a fehérjéket egy mixer keverőtáljába tesszük (ami legyen hőálló) egy csipet sóval.
  2. Közepes fokozaton elkezdjük verni a fehérjéket, majd ha már félúton vagyunk a kemény hab felé, lassan és fokozatosan hozzácsorgatjuk a forró cukorszirupot. Ha mindet hozzáadtuk, addig verjük a fehérjét, míg fényes, sima és kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan hozzáforgatjuk a darált diót, majd a habcsókot habzsákba töltjük.
  3. Minden kosárka aljába teszünk egy teáskanál lekvárt, majd rányomunk a habcsókból, hogy teljesen megteljen a mélyedés. A kosárkákat tepsire tesszük és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, ahol 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek.
  4. Mielőtt kivennénk a formából, hagyjuk rácson hűlni a süteményeket 5-10 percig, így biztosan kiszabadulnak majd.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 3811
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 06.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Diós kosárka lekvárral
Lakos Benedek 373 recept

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró édességek csak úgy etetik magukat.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...