r
Nosalty Logó

Diós kosárka lekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Diós kosárka lekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 531 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 531 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    277.8 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    882.6 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1881 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 6360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, porcukrot, sütőport és sót, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott vajat, a tojásokat és sárgájákat, valamint a tejet. Egységes masszát gyúrunk, majd a tésztát hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Kivajazunk elég mennyiségű kosárkaformát, majd elővesszük a pihentetett tésztát. Lisztezett felületen nagyjából 3-5 milliméter vastagra nyújtjuk és egy kicsit nagyobb köröket vágunk ki belőle, mint a formák átmérője. Kibéleljük a formákat a körökkel, enyhén belenyomkodva a tésztát.

A töltelékhez

  1. A cukrot és a vizet egy kis lábasban összeforraljuk, majd hagyjuk közepes lángon 3-5 percig rotyogni, hogy jó forró legyen. Közben a fehérjéket egy mixer keverőtáljába tesszük (ami legyen hőálló) egy csipet sóval.
  2. Közepes fokozaton elkezdjük verni a fehérjéket, majd ha már félúton vagyunk a kemény hab felé, lassan és fokozatosan hozzácsorgatjuk a forró cukorszirupot. Ha mindet hozzáadtuk, addig verjük a fehérjét, míg fényes, sima és kemény habot nem kapunk. Ekkor óvatosan hozzáforgatjuk a darált diót, majd a habcsókot habzsákba töltjük.
  3. Minden kosárka aljába teszünk egy teáskanál lekvárt, majd rányomunk a habcsókból, hogy teljesen megteljen a mélyedés. A kosárkákat tepsire tesszük és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, ahol 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek.
  4. Mielőtt kivennénk a formából, hagyjuk rácson hűlni a süteményeket 5-10 percig, így biztosan kiszabadulnak majd.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 3766
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 06.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Diós kosárka lekvárral
Lakos Benedek 363 recept

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró édességek csak úgy etetik magukat.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek