r
Nosalty Logó

Diós kocka csokoládéval és kávéval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Diós kocka csokoládéval és kávéval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

350
Kalória
4.4g
Fehérje
33.1g
Szénhidrátok
22.9g
Zsír
21g
Víz
120.1g
Koleszterin
796.8mg
Rost
25.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 411 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    275 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3471.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    252.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 4209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 411 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez keverjük a sütőport és a darált diót.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd felváltva a cukrot, a tojássárgákat beledolgozzuk.
  3. Óvatosan hozzákeverjük a feketekávét, és egy keverőlapát segítségével a diós lisztet is.
  4. Egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen elterítjük benne. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A piskótáról kihűlés után eltávolítjuk a papírt, majd éles késsel kettévágjuk. Az alsó lapra kenjük a csokoládéval dúsított krémet, ráfektetjük a másik lapot, és a tetejére kenjük a kávés krémet.
  6. Díszítésként megszórhatjuk darált dióval. Tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk, és a kockák közepére tehetünk egy egész szem diót.

Krém

  1. A szobahőmérsékletű vajat alaposan kikeverjük a cukrokkal, hozzádolgozzuk a rumot és az őrölt kávét.
  2. Elfelezzük a krémet, és a felébe beledolgozzuk a lehűlt, vízgőz felett felolvasztott csokoládét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 40

Ez a diós kocka az ízesítése miatt akár tortaformában is elképzelhető. A tésztája habkönnyű, a krémje különleges a kávé és a csokoládé ízharmóniájával... csak ajánlani tudom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!