Diós-kekszes sütőtökpite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
22g finomliszt80 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
14g margarin101 kcal
-
8g víz0 kcal
-
2g vaj13 kcal
A töltelék alá
-
19g kekszmorzsa79 kcal
-
5g dió32 kcal
A töltelékhez
-
14g tojás17 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
14g barna cukor52 kcal
-
50g sütőtök19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelék tetejére és a tálaláshoz
-
0g fahéj0 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
Összesen
477
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
175g finomliszt637 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
113g margarin810 kcal
-
60g víz0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelék alá
-
150g kekszmorzsa629 kcal
-
39g dió255 kcal
A töltelékhez
-
110g tojás138 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
110g barna cukor418 kcal
-
400g sütőtök151 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelék tetejére és a tálaláshoz
-
0g fahéj0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
3800
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
12.5g finomliszt46 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
8.1g margarin58 kcal
-
4.3g víz0 kcal
-
1g vaj7 kcal
A töltelék alá
-
10.7g kekszmorzsa45 kcal
-
2.8g dió18 kcal
A töltelékhez
-
7.9g tojás10 kcal
-
7.1g habtejszín21 kcal
-
7.9g barna cukor30 kcal
-
28.6g sütőtök11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.3g só0 kcal
A töltelék tetejére és a tálaláshoz
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g barna cukor3 kcal
-
7.1g habtejszín21 kcal
Összesen
273
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 350 micro
-
β-karotin 1879 micro
-
β-crypt 1459 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
477
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 210.1 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5085.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 763 mg
-
Nátrium 3426 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.5 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 596.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3522 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 1665 micro
-
α-karotin 2802 micro
-
β-karotin 15035 micro
-
β-crypt 11671 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 522 micro
Összesen
3800
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 200 micro
-
β-karotin 1075 micro
-
β-crypt 834 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
175 g finomliszt
-
0.5 tk só
A töltelék alá
A töltelékhez
-
0.5 tk só
A töltelék tetejére és a tálaláshoz
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A sütőtök-pürét konzerv formában is vehetjük, de a sütőtök-szezonban a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Vágjuk darabokra a tököket, és a sütőben alufólián és alufóliával letakarva, süssük őket addig, amíg kanalazhatóvá nem válik a húsuk. Ha kisebb darabokra vágjuk, hamarabb kész van, de ez a művelet fél órától akár egy óráig is tarthat. Megéri időt szánni rá, a maradék pürét pedig eltehetjük akár a fagyasztóba is.
- Míg a tökpüré elkészül, a tésztát összegyúrjuk. Dolgozzuk össze a hozzávalókat kézzel vagy géppel. Formáljunk a masszából golyót, majd korong alakban nyomjuk össze, és fél órát pihentessük a hűtőben.
- Fél óra leteltével lisztes deszkán/alátéten nyújtsuk akkorára a tésztát, amekkora formába szeretnénk tenni. A legszebb a piteforma, mert így még díszíthetjük is a szélét, de a kapcsos formában is nagyon szép lehet a pite. A kilógó széleket vagy levágjuk, vagy a kapcsos formában rádolgozzuk a forma oldalára. Mielőtt a formába helyezzük, vékonyan kivajazzuk a tálat. Ezután újra visszahelyezzük a hűtőbe a tésztát fél órára, most már formával együtt.
- A megsült tökből kivájjuk a húst, és mikor kihűlt, összedolgozzuk az alapanyagokat. Nem kell nagyon simára keverni, így nem fog majd a sütemény teteje berepedezni. Adjuk hozzá a fűszereket, a tejszínt, tojást és a cukrot.
- Helyezzük a kekszet és a diót egy zacskóba, kössük be a száját, és üssük addig a nyújtófával vagy az öklünkkel, amíg apró darabokra nem törnek. Ez a morzsalék megy a hideg tésztára. Nyomkodjuk jól bele, kanál segítségével terítsük szét egyenletesen a tésztán. Ez a réteg fogja megakadályozni, hogy elázzon a tésztánk sütés közben. Isteni, ha a keksz gyömbéres vagy csokidarabos.
- A tészta mindig kerüljön vissza a hűtőbe, és csak akkor vegyük elő, ha már kész a töltelék.
- Melegítsük elő a sütőt.
- Egyenletesen oszlassuk el a tölteléket a tésztán, megszórhatjuk még kis barna cukorral is, mielőtt a sütőbe tennénk. Süssük közepes lángon. Ne süssük túl, kivehetjük, ha a széle már barnás színű, és úgy is megállapíthatjuk, hogy kész van, ha a szélétől 1 cm-re a késünket a töltelékbe szúrva a kés szinte tisztán jön ki, vagyis nem ragad hozzá a püré. Tegyünk a forma alá egy nagyobb tepsit, így megóvjuk a sütőnket. Vigyázzunk a formával. Várjuk meg, amíg kihűl.
- Külföldön legtöbbször sűrű tejszínhabbal kínálják.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23 cm/29 cm
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 18011
- Feltöltés dátuma: 2011. október 23.
Ajánló
Sokan tejszínhabbal fogyasztják, nekem már nincs szükség másra hozzá. Alapvetően pikáns és édes sütemény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy hete álmodozom erről a süteményről, nem bonyolult az elkészítése, csak kicsit hosszadalmas a pürékészítéssel együtt. Csodálatos az íze, illata. A ropogós diós-kekszes réteg pedig még különlegesebbé teszi.