Diós isler Kaporka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kaporka2011
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
tészta
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g dió131 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
40g ribizlidzsem111 kcal
tetejére
Összesen
1013
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g dió654 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g ribizlidzsem556 kcal
tetejére
Összesen
5062
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
tészta
-
27.4g finomliszt100 kcal
-
18.2g vaj131 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
9.1g dió60 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
3.6g citromlé1 kcal
-
18.2g ribizlidzsem51 kcal
tetejére
Összesen
463
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 62.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1013
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 311.5 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2315.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 1209 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 528.5 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 179.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1371 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
5062
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
463
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
tészta
- A diót és kristálycukrot ledaráljuk. Hozzájuk tesszük a vajat, lisztet, 1 citrom reszelt héját és levét, majd összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha van rá idő, 1 napot pihentetjük alufóliával letakarva a jégszekrényben.
- A tésztát kinyújtjuk fél centi vastagságúra, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, majd 10-15 perc alatt 190 fokon barnára sütjük.
- Mikor kihűltek az isler lapocskák, ribizlilekvárral (vagy bármely más savanykás ízű, nem folyós lekvárra) összeragasztjuk.
- A csokit felmelegítjük vízgőz felett, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ha a csokit nehéz felvinni, 2-3 dkg vajjal lágyítjuk.
- A süti tetejét megszórjuk vágott dióval. Ennek mennyisége tetszőleges, mindenki saját ízlésének megfelelő mennyiséget szórhat rá.
- Ebből az adagból 6 cm-es pogácsaszaggatót használva 40 db isler lap és 20 db kész isler készül.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 8782
- Feltöltés dátuma: 2015. július 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kaporka2011
12 recept
Legkedvesebb barátném kedvence. Születésnapjára, ha tehetem, mindig ezt készítem neki. Pár napja is neki készítettem el.