r
Nosalty Logó

Diós isler Kaporka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kaporka2011
Diós isler Kaporka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 5062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    311.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2315.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 5062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A diót és kristálycukrot ledaráljuk. Hozzájuk tesszük a vajat, lisztet, 1 citrom reszelt héját és levét, majd összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha van rá idő, 1 napot pihentetjük alufóliával letakarva a jégszekrényben.
  2. A tésztát kinyújtjuk fél centi vastagságúra, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, majd 10-15 perc alatt 190 fokon barnára sütjük.
  3. Mikor kihűltek az isler lapocskák, ribizlilekvárral (vagy bármely más savanykás ízű, nem folyós lekvárra) összeragasztjuk.
  4. A csokit felmelegítjük vízgőz felett, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ha a csokit nehéz felvinni, 2-3 dkg vajjal lágyítjuk.
  5. A süti tetejét megszórjuk vágott dióval. Ennek mennyisége tetszőleges, mindenki saját ízlésének megfelelő mennyiséget szórhat rá.
  6. Ebből az adagból 6 cm-es pogácsaszaggatót használva 40 db isler lap és 20 db kész isler készül.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8782
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kaporka2011 12 recept

Legkedvesebb barátném kedvence. Születésnapjára, ha tehetem, mindig ezt készítem neki. Pár napja is neki készítettem el.

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...