r
Nosalty Logó

Diós hókifli Juli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Diós hókifli Juli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1011 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6064 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 426 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1011 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    392.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2929.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 6064 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kovászt készítünk. A tej felét meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele 1 kk cukrot és 1 kk lisztet. Langyos helyen, letakarva hagyjuk, míg felhólyagosodik. Kb. 15 perc.
  2. A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, elkeverjük, hogy később ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
  3. Elmorzsoljuk a zsírral, belekeverjük a cukrot, hozzáadjuk a kovászt.
  4. A maradék tejet is apránként hozzáadjuk, lehet hogy nem kell az egész, attól függ, mennyit vesz fel a tészta.
  5. Jól átgyúrjuk, és ismét kelesztjük kb. 30 percet.
  6. Kétfelé vesszük a tésztát, mert egyszerre túl nagy lenne. Egyiket vékonyra kinyújtjuk, és kisebb átmérőjű pohárral köröket szaggatunk belőle.
  7. A darált diót ízlés szerint összekeverjük porcukorral meg egy egész kicsi tejjel, épp csak annyival, hogy megnedvesítse és sűrű masszát kapjunk.
  8. Kiskanállal adagoljuk a diót a karikák közepébe, majd kifliket formálunk, és hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Valószínűleg a sütőpapír nélkül sem ragad le, mert elég zsíros a tészta. Ne tömjük nagyon meg töltelékkel a kifliket, mert akkor könnyebben szétrepednek.
  9. A másik adag tésztával is ugyanígy járunk el.
  10. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg világosbarna lesz a tetejük.
  11. Még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük őket, és mikor kihűltek, zárható dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 60092
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy barátnőm hozott ilyen kifliket a közös nyaralásra, amit az anyukája sütött. Akkoriban még nem érdekelt a sütés-főzés, de nagyon megmaradt az emlékeimben az íze és hogy mennyire szerettem ezt a finomságot, rengeteget meg bírtam enni belőle. Később aztán felkerestem a barátnőm anyukáját, és együtt elkészítettük a kifliket, én pedig serényen jegyzeteltem. Ma már azt hiszem, ugyanolyan finomra sikerül az enyém is, mint Ági mamájáé.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...