r
Nosalty Logó

Diós harmadolós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szandricsek
Diós harmadolós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 1426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    331.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.9 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2460 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1738 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 5704 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverőtálba mérjük a kétféle cukrot, vaníliás cukrot és a margarint.
  2. Amíg kicsit szokja a szobahőmérsékletet a margarin, ledaráljuk a diót.
  3. A kétféle lisztet a sütőporral és a darált dióval jól elkeverjük.
  4. Két tojásfehérjét csipet sóval keményebb habbá verjük.
  5. A cukrokat a margarinnal habossá felverjük.
  6. A másik két tojást és a két sárgáját egyenként a cukros margarinhoz keverjük. Szintén érdemes habosabbra keverni.
  7. A tojáshabot finom mozdulatokkal a cukros elegyhez forgatjuk. Majd 2-3 részletben a diós lisztet. Kis tejjel lazítjuk (a teljes kiőrlésű liszt miatt elég sokat felvehet).
  8. A tetejére rászórjuk a darabolt étcsokit és kiskanállal rápöttyintgetünk narancs- vagy bármilyen savanykásabb dzsemet.
  9. Előmelegített sütőben (180°C) kb. 40 percig sütjük. Tűpróba!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 489
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szandricsek 1 recept

Muffinnak indult, de nagyobb adag sütit szerettem volna. Tudtam, hogy lehet duplázni a mennyiségeket, meg picit tovább sütni..... Így a tündéri szomszédasszonytól kapott dió (ami most amúgy nálunk aranyárban van:( ) meg a kedvenc teljes kiőrlésű liszt és az új kedvenc, a nádcukor segítségével sikerült a családot elbűvölnöm egy kicsit egészségesebb, de mégis hagyományos süteménnyel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...