Diós habcsók kakaós krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
A habhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
13g dió82 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
2g dió11 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g víz0 kcal
-
2 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
21g margarin149 kcal
Összesen
465
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
A habhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
150g dió981 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
20g dió131 kcal
A krémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
40g víz0 kcal
-
18 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
Összesen
5569
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
A habhoz
-
17.3g tojásfehérje9 kcal
-
25.2g cukor97 kcal
-
10.8g dió71 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
1.4g dió9 kcal
A krémhez
-
8.6g tojássárgája28 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
14.4g cukor56 kcal
-
18g margarin129 kcal
Összesen
400
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
465
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 346 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 146 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5531.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1246 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 2354 mg
-
Nátrium 1420 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 588.5 g
-
Cukor 556 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 361.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2506 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 1085 mg
-
Retinol - A vitamin: 2365 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1651 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1331 micro
Összesen
5569
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
A habhoz
-
6 db tojásfehérje
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
6 db tojássárgája
-
5 ek víz
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
250 g margarin
Elkészítés
A habhoz
- Korongok:
- A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, miközben lassanként adagoljuk hozzá a cukrot.
- Amikor a cukor is beleolvadt a habba, óvatosan hozzákeverjük a 150 g darált diót (aminek közepén mélyedést alkotunk, és ide borítjuk a sütőport, amit kevés ecettel-citromlével felpezsdítünk).
- Papírral bélelt vagy zsírral kikent, liszttel hintett tepsibe formázunk kis habcsókokat (habzsákkal, zacskósarkából). A maradék habot hűtőben tartjuk, míg sütőben szárad az első adag habcsókunk.
- A legkisebb hőfokon hosszú időn keresztül szinte szárítjuk
- Amikor halvány színt kap kivesszük és 5 perc után óvatosan kiszedegetjük a korongokat is egy kis tálcára.
- Krém:
- Míg sütőnkben szárad a hab, nekiláthatunk a krém elkészítésének: A margarinon kívűl mindent összekeverünk, és feltesszük főnni. Állandó kavargatással pépesre főzzük. Félretesszük hűlni, amit néha megkavargatunk.
- Amint kihűlt a krém, hozzákavarjuk a 250 g margarint, míg csomomentes lesz.
- Összeállitás:
- A habcsókok csúcsát megkenjük a krémmel, és összeragasztjuk egy másik habcsókkal (2 csúcsos oldalukat egymásba, hogy kívűlre kerűljön a sima felülete), majd a szélein maradt krémet beleforgatjuk a darált dióba.
- Ne sorakoztassuk egymás tetejére, mert idővel megpuhulnak, és tönkre mehetnek.
- Hűtőben tartjuk pár órát, de akik szeretik a ropogósabb változatot, azok azonnal fogyaszthatják (ami még nem lesz harapható, esetleg egyben bekebelezve:-).
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 22209
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.
Ajánló
A krémet kevés időre betehetjük a hűtőbe, sokkal könnyebben fogunk majd bánni vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régebben főként Karácsonyok sütijeként kényeztette családunkat. Ma már kézimunkaként is hamar nekilátunk fiaimmal hétköznapi program dúsítónak.