r
Nosalty Logó

Diós habcsók kakaós krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós habcsók kakaós krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A habhoz

A krémhez

Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A habhoz

A krémhez

Összesen 5569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A habhoz

A krémhez

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    346 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5531.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.5 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2365 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A habhoz

A krémhez

Elkészítés

A habhoz

  1. Korongok:
  2. A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, miközben lassanként adagoljuk hozzá a cukrot.
  3. Amikor a cukor is beleolvadt a habba, óvatosan hozzákeverjük a 150 g darált diót (aminek közepén mélyedést alkotunk, és ide borítjuk a sütőport, amit kevés ecettel-citromlével felpezsdítünk).
  4. Papírral bélelt vagy zsírral kikent, liszttel hintett tepsibe formázunk kis habcsókokat (habzsákkal, zacskósarkából). A maradék habot hűtőben tartjuk, míg sütőben szárad az első adag habcsókunk.
  5. A legkisebb hőfokon hosszú időn keresztül szinte szárítjuk
  6. Amikor halvány színt kap kivesszük és 5 perc után óvatosan kiszedegetjük a korongokat is egy kis tálcára.
  7. Krém:
  8. Míg sütőnkben szárad a hab, nekiláthatunk a krém elkészítésének: A margarinon kívűl mindent összekeverünk, és feltesszük főnni. Állandó kavargatással pépesre főzzük. Félretesszük hűlni, amit néha megkavargatunk.
  9. Amint kihűlt a krém, hozzákavarjuk a 250 g margarint, míg csomomentes lesz.
  10. Összeállitás:
  11. A habcsókok csúcsát megkenjük a krémmel, és összeragasztjuk egy másik habcsókkal (2 csúcsos oldalukat egymásba, hogy kívűlre kerűljön a sima felülete), majd a szélein maradt krémet beleforgatjuk a darált dióba.
  12. Ne sorakoztassuk egymás tetejére, mert idővel megpuhulnak, és tönkre mehetnek.
  13. Hűtőben tartjuk pár órát, de akik szeretik a ropogósabb változatot, azok azonnal fogyaszthatják (ami még nem lesz harapható, esetleg egyben bekebelezve:-).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 22209
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Ajánló

A krémet kevés időre betehetjük a hűtőbe, sokkal könnyebben fogunk majd bánni vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben főként Karácsonyok sütijeként kényeztette családunkat. Ma már kézimunkaként is hamar nekilátunk fiaimmal hétköznapi program dúsítónak.

Hozzávalók

A habhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...