r
Nosalty Logó

Diós fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivesz
Diós fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Összesen 375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Összesen 2244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Összesen 303 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Elkészítés

Diós tészta

  1. A tejet langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd jól kidagasztjuk.
  3. 1 óráig kelesztjük langyos helyen konyharuhával letakarva. Én a sütőben szoktam minimum fokozaton.
  4. Azután jól átgyúrjuk, majd még 30 percig kelesztjük.
  5. Mérjünk ki a tésztából 3 egyforma gombócot, majd hagyjuk állni 10 percig.
  6. Ezt majd a diós tésztával is végigcsináljuk, így lesz 6 db gombóc összesen. 3 diós és 3 sima.

Sima tészta

  1. A diós tészta elkészítésének a lépései megegyeznek a sima tésztáéval.

A kenéshez

  1. A 6 gombócból gilisztákat sodorunk, és elhelyezzük őket felváltva egymás mellett. Hatos fonással befonjuk (aki nem ismeri ezt a fonást, a youtube-on talál róla videót).
  2. Bekenjük a felvert tojással, és pihentetjük 15 percig. Majd végül még egyszer átkenjük, megszórjuk a felaprított dióval, és még 15 perc pihentetés után 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4203
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a fonott kalácsot és a diót. Mivel nagyon szeretjük nutellával, így hát jött az ötlet, hogy elkészítem a diós változatot, ami igazán passzol hozzá. De lekvárral és magában is megállja a helyét. Elég enyhén fejeztem ki magam :)

Hozzávalók

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...