Diós fonott kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vivesz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
Diós tészta
-
27g finomliszt97 kcal
-
14g tej8 kcal
-
1 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g dió27 kcal
Sima tészta
-
28g finomliszt103 kcal
-
14g tej8 kcal
-
1 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
Összesen
375
kcal
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
Diós tészta
-
160g finomliszt582 kcal
-
85g tej48 kcal
-
8 kcal
-
18g porcukor70 kcal
-
18g vaj129 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g dió164 kcal
Sima tészta
-
170g finomliszt619 kcal
-
85g tej48 kcal
-
8 kcal
-
18g porcukor70 kcal
-
18g vaj129 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
Összesen
2244
kcal
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
Diós tészta
-
21.7g finomliszt79 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
1 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
2.4g vaj18 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.4g dió22 kcal
Sima tészta
-
23.1g finomliszt84 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
1 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
2.4g vaj18 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
Összesen
303
kcal
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
375
kcal
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61 g
Zsír
-
Összesen 84.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 691 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1763.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 844 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 117.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 477 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 467 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
2244
kcal
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
Diós tészta
-
160 g finomliszt
-
85 ml tej
-
7.5 g friss élesztő
-
18 g porcukor
-
18 g vaj
-
1 db tojássárgája
-
0.5 db vanília
-
0.3 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
25 g dió
Sima tészta
-
170 g finomliszt
-
85 ml tej
-
7.5 g friss élesztő
-
18 g porcukor
-
18 g vaj
-
1 db tojássárgája
-
0.5 db vanília
-
0.3 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
A kenéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
Diós tészta
- A tejet langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd jól kidagasztjuk.
- 1 óráig kelesztjük langyos helyen konyharuhával letakarva. Én a sütőben szoktam minimum fokozaton.
- Azután jól átgyúrjuk, majd még 30 percig kelesztjük.
- Mérjünk ki a tésztából 3 egyforma gombócot, majd hagyjuk állni 10 percig.
- Ezt majd a diós tésztával is végigcsináljuk, így lesz 6 db gombóc összesen. 3 diós és 3 sima.
Sima tészta
- A diós tészta elkészítésének a lépései megegyeznek a sima tésztáéval.
A kenéshez
- A 6 gombócból gilisztákat sodorunk, és elhelyezzük őket felváltva egymás mellett. Hatos fonással befonjuk (aki nem ismeri ezt a fonást, a youtube-on talál róla videót).
- Bekenjük a felvert tojással, és pihentetjük 15 percig. Majd végül még egyszer átkenjük, megszórjuk a felaprított dióval, és még 15 perc pihentetés után 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 4227
- Feltöltés dátuma: 2020. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Vivesz
32 recept
Imádom a fonott kalácsot és a diót. Mivel nagyon szeretjük nutellával, így hát jött az ötlet, hogy elkészítem a diós változatot, ami igazán passzol hozzá. De lekvárral és magában is megállja a helyét. Elég enyhén fejeztem ki magam :)