r
Nosalty Logó

Diós-csokis csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Diós-csokis csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 4727 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 393 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    294.9 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    895 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1165 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.6 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1558 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 4727 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 503 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk a cukrot, 160 g vajat és a tojássárgát. Sima tésztává gyúrjuk, a tésztából kb. 1/3-ot elveszünk, a maradékot alufóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  2. A diót durvára vágjuk. A csokoládét apróra vágjuk, majd a maradék vajjal gőzfürdőben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a fahéjat, vaníliás cukrot és a diót.
  3. A diós-csokis keveréket összedolgozzuk a tészta 1/3-ával.
  4. A maradék tésztát kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, rásimítjuk a csokis-diós tésztát. Feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 12 órára betesszük a hűtőbe.
  5. A tekercset kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1409
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, omlós tészta ropogós diódarabokkal. Ebből az adagból nekem 50 darab aprósüteményem lett.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...