Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta:
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
5g kókuszliszt13 kcal
-
17g xilit40 kcal
-
0g vanília0 kcal
Krém elkészítése:
Tetejére:
Összesen
500
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta:
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0 kcal
-
30g kókuszliszt78 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
0g vanília0 kcal
Krém elkészítése:
Tetejére:
Összesen
3008
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta:
-
15.5g tojás19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
2.1g kókuszliszt5 kcal
-
7g xilit17 kcal
-
0g vanília0 kcal
Krém elkészítése:
-
3.5g dió23 kcal
-
3.5g xilit8 kcal
-
28.2g kókusztej55 kcal
-
3.5g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Tetejére:
-
28.2g kókusztej55 kcal
-
3.5g xilit8 kcal
-
3.5g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Összesen
208
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 123.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
500
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 237.8 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4014.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 970 mg
-
Foszfor 2059 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 742.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 669 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1018 micro
Összesen
3008
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
Piskóta:
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
1 ek citromlé
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
3 dkg kókuszliszt
-
10 dkg xilit
-
1 késhegynyi vanília
Krém elkészítése:
-
5 dkg dió
-
5 dkg xilit
-
4 dl kókusztej
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
3 teáskanál zselatin
Tetejére:
-
4 dl kókusztej
-
5 dkg xilit
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
3 teáskanál zselatin
Elkészítés
Piskóta:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, beleszitáljuk a kókuszlisztet, hozzáadjuk az édesítőt, a citromlevet és a szódabikarbónát, majd a vaníliamagokat is, és 180 Celsius fokon 30 perc alatt készre sütjük.
- Én mindig szilikonos sütőlapot teszek a tepsibe, így nem kell kikenni, és ha a tészta állaga nem kívánja, akkor zsiradékot sem adok hozzá. Érdemes még melegen kettévágni, szépen szeletelhető.
Krém elkészítése:
- A kókusztejet kis lángon melegíteni kezdjük, beletesszük az édesítőt, és folyamatosan kevergetjük, míg elolvad (ha rúdból kapartuk ki a vaníliamagokat, akkor a rudat is belefőzhetjük, amit majd a végén feltétlen távolítsunk el!).
- Ha az édesítő elolvadt, beleszórjuk a darabolt diót, és kanalanként hozzáadjuk a natúr kakaót is. Továbbra is kis lángon folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen, és ha már forrni kezd, beleszitáljuk a zselatint is, jó alaposan elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről, félretesszük hűlni. A vaníliarudat vegyük ki!
Tetejére:
- Én a tetejére külön főztem a krémet, a fenti módon, egyszerűen csak kihagytam belőle a diót.:)
- Keresünk egy akkora méretű edényt, amibe a piskóta talpa pontosan belefér, ezt nagyon minimálisan bevizezzük, kibéleljük folpackkal, majd beletesszük az egyik lapot. Fontos, hogy pont passzoljon az edénybe, különben le fog folyni róla a krém! Bőven megkenjük a teljesen kihűtött csokis-diós masszánkkal, majd rátesszük a másik piskótát, azaz a kalapot, meglocsoljuk a másik, dió nélküli krémmel, és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
- A piskóta nem fog megpuhulni, kemény lesz, de éles késsel klasszul lehet vágni, nem morzsálódik. A folpack-bélésnek köszönhetően egyszerre könnyen ki tudjuk venni az edényből.
- Ha tortának készítjük el, akkor egy csatos formával még egyszerűbb a dolgunk.:) Alsó lap – diós krém – felső lap – sima krém – díszítés (opcionális).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 318
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 43362
- Feltöltés dátuma: 2016. május 29.
Ajánló
A megadott mennyiségből egy 20x30 cm-es piskóta lett, amit én keresztben félbevágtam, és úgy töltöttem meg a krémmel. Talpa, krémje, kalapja, értitek :) A krémeket külön készítettem el, mert a tetejére csak egy sima csokisat szerettem volna, amit amolyan tessék-lássék módon elkenegetek, hogy szépen meg tudjam díszíteni. 24 cm-es tortaformához a megadott mennyiségek tökéletesek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a nagyon csokis süti teljesen véletlen született vasárnap délelőtt, és már a szeletelés pillanatában megfogadtam, hogy legközelebb minimum dupla adagot készítek!