r
Nosalty Logó

Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Összesen 3008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    237.8 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4014.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    970 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 3008 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Elkészítés

Piskóta:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, beleszitáljuk a kókuszlisztet, hozzáadjuk az édesítőt, a citromlevet és a szódabikarbónát, majd a vaníliamagokat is, és 180 Celsius fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  2. Én mindig szilikonos sütőlapot teszek a tepsibe, így nem kell kikenni, és ha a tészta állaga nem kívánja, akkor zsiradékot sem adok hozzá. Érdemes még melegen kettévágni, szépen szeletelhető.

Krém elkészítése:

  1. A kókusztejet kis lángon melegíteni kezdjük, beletesszük az édesítőt, és folyamatosan kevergetjük, míg elolvad (ha rúdból kapartuk ki a vaníliamagokat, akkor a rudat is belefőzhetjük, amit majd a végén feltétlen távolítsunk el!).
  2. Ha az édesítő elolvadt, beleszórjuk a darabolt diót, és kanalanként hozzáadjuk a natúr kakaót is. Továbbra is kis lángon folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen, és ha már forrni kezd, beleszitáljuk a zselatint is, jó alaposan elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről, félretesszük hűlni. A vaníliarudat vegyük ki!

Tetejére:

  1. Én a tetejére külön főztem a krémet, a fenti módon, egyszerűen csak kihagytam belőle a diót.:)
  2. Keresünk egy akkora méretű edényt, amibe a piskóta talpa pontosan belefér, ezt nagyon minimálisan bevizezzük, kibéleljük folpackkal, majd beletesszük az egyik lapot. Fontos, hogy pont passzoljon az edénybe, különben le fog folyni róla a krém! Bőven megkenjük a teljesen kihűtött csokis-diós masszánkkal, majd rátesszük a másik piskótát, azaz a kalapot, meglocsoljuk a másik, dió nélküli krémmel, és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
  3. A piskóta nem fog megpuhulni, kemény lesz, de éles késsel klasszul lehet vágni, nem morzsálódik. A folpack-bélésnek köszönhetően egyszerre könnyen ki tudjuk venni az edényből.
  4. Ha tortának készítjük el, akkor egy csatos formával még egyszerűbb a dolgunk.:) Alsó lap – diós krém – felső lap – sima krém – díszítés (opcionális).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 43362
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 29.

Ajánló

A megadott mennyiségből egy 20x30 cm-es piskóta lett, amit én keresztben félbevágtam, és úgy töltöttem meg a krémmel. Talpa, krémje, kalapja, értitek :) A krémeket külön készítettem el, mert a tetejére csak egy sima csokisat szerettem volna, amit amolyan tessék-lássék módon elkenegetek, hogy szépen meg tudjam díszíteni. 24 cm-es tortaformához a megadott mennyiségek tökéletesek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a nagyon csokis süti teljesen véletlen született vasárnap délelőtt, és már a szeletelés pillanatában megfogadtam, hogy legközelebb minimum dupla adagot készítek!

Hozzávalók

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...