r
Nosalty Logó

Diós csiga tortaformában sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós csiga tortaformában sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A kenéshez

A tészta öntözéséhez

Összesen 350 kcal
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A kenéshez

A tészta öntözéséhez

Összesen 4188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A kenéshez

A tészta öntözéséhez

Összesen 328 kcal
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 350 kcal
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    208.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5382.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1020 mg
  • Foszfor
    3086 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1635 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 4188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

  • 2 dkg dió (durvára őrölt vagy vágott)

A kenéshez

A tészta öntözéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés tejben cukorral felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit, és kézzel megdagasztjuk.
  3. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük (én beteszem a 30 fokos sütőbe, itt szépen megkel).
  4. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. Olajjal lekenjük, majd rászórjuk a fruktózzal összekevert darált diót, és feltekerjük, mint a bejglit.
  6. 1,5 cm-es darabokra vágjuk, és 28 cm-es torta formába tesszük szorosan egymás mellé. Előtte a formát kivajazhatjuk, bár én teflon formában készítettem, és nem ragadt le.
  7. Hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel. Szép arany barnára sütjük. A sütőt légkeveréses, 180 fokra állítjuk, 25-30 perc alatt készre sül.
  8. Sütés közben a fruktózzal és vaníliás cukorral elkevert forró tejjel meglocsoljuk. Ötlet: Ha télen készítem, a dióba kevés narancslevet és narancshéjat is teszek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3309
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta gyűjtögetem a recepteket. Van, amelyik évek múlva kerül a kezembe, mint ez a recept is. Az eredeti recept kakaós csigáról szólt, én a férjem kérésére módosítottam diósra, mert a kolbászos fejtettbableveshez ezt kívánta meg.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A kenéshez

A tészta öntözéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...