Diós csiga tortaformában sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
55 kcal
-
85 kcal
-
6 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g tej12 kcal
-
3g margarin18 kcal
A töltelékhez
-
17g dió109 kcal
-
12 kcal
A díszítéshez
-
2g dió11 kcal
A kenéshez
-
6 kcal
A tészta öntözéséhez
-
8g tej5 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
Összesen
350
kcal
- 14% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
664 kcal
-
300g tönkölybúza liszt1014 kcal
-
20g gyümölcscukor74 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g instant élesztő163 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g margarin215 kcal
A töltelékhez
-
200g dió1308 kcal
-
40g gyümölcscukor147 kcal
A díszítéshez
-
20g dió131 kcal
A kenéshez
-
71 kcal
A tészta öntözéséhez
-
100g tej56 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
10g gyümölcscukor37 kcal
Összesen
4188
kcal
- 14% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
15.6g teljes kiőrlésű liszt52 kcal
-
23.5g tönkölybúza liszt79 kcal
-
1.6g gyümölcscukor6 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
3.9g instant élesztő13 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.6g tej11 kcal
-
2.3g margarin17 kcal
A töltelékhez
-
15.6g dió102 kcal
-
3.1g gyümölcscukor12 kcal
A díszítéshez
-
1.6g dió10 kcal
A kenéshez
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
A tészta öntözéséhez
-
7.8g tej4 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.8g gyümölcscukor3 kcal
Összesen
328
kcal
- 14% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 7.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
350
kcal
- 14% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.5 g
Zsír
-
Összesen 208.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 122 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5382.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 829 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 1020 mg
-
Foszfor 3086 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 505.9 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 95.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1635 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1404 micro
Összesen
4188
kcal
- 14% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 7.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
328
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
30 dkg tönkölybúza liszt
-
20 g gyümölcscukor
-
2 db tojássárgája
-
50 g instant élesztő
-
1 csipet só
A töltelékhez
A díszítéshez
A kenéshez
-
1 ek napraforgó olaj
A tészta öntözéséhez
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csapott ek gyümölcscukor
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt kevés tejben cukorral felfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit, és kézzel megdagasztjuk.
- Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük (én beteszem a 30 fokos sütőbe, itt szépen megkel).
- A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
- Olajjal lekenjük, majd rászórjuk a fruktózzal összekevert darált diót, és feltekerjük, mint a bejglit.
- 1,5 cm-es darabokra vágjuk, és 28 cm-es torta formába tesszük szorosan egymás mellé. Előtte a formát kivajazhatjuk, bár én teflon formában készítettem, és nem ragadt le.
- Hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel. Szép arany barnára sütjük. A sütőt légkeveréses, 180 fokra állítjuk, 25-30 perc alatt készre sül.
- Sütés közben a fruktózzal és vaníliás cukorral elkevert forró tejjel meglocsoljuk. Ötlet: Ha télen készítem, a dióba kevés narancslevet és narancshéjat is teszek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3307
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Évek óta gyűjtögetem a recepteket. Van, amelyik évek múlva kerül a kezembe, mint ez a recept is. Az eredeti recept kakaós csigáról szólt, én a férjem kérésére módosítottam diósra, mert a kolbászos fejtettbableveshez ezt kívánta meg.