Diós-barackmagos brownie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
27g finomliszt97 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
38 kcal
-
5g dió33 kcal
-
20 kcal
-
63 kcal
-
8g tej5 kcal
-
18g tojás23 kcal
Összesen
382
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
160g finomliszt582 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
30g dió196 kcal
-
20g sárgabarackmag118 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g tej28 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
2285
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
23.8g finomliszt87 kcal
-
23.8g cukor92 kcal
-
14.9g cukrozatlan kakaópor34 kcal
-
4.5g dió29 kcal
-
18 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
-
7.4g tej4 kcal
-
16.4g tojás21 kcal
Összesen
341
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
382
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 98 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2621.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 647 mg
-
Foszfor 1298 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 350.5 g
-
Cukor 166 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 97.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
2285
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
-
16 dkg finomliszt
-
16 dkg cukor
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
-
3 dkg dió
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 dl tej
-
2 db tojás
Elkészítés
- A kimért lisztet, cukrot, kakaóport, darált diót, darált sárgabarackmagot szárazon összekeverjük. Utána beleöntjük a tejet, az olajat, a tojásokat. Kézi mixerrel alaposan kikeverjük a tésztáját. Amíg elkészítjük, a sütőt bekapcsoljuk 175 fokos hőlégkeverésre.
- A tésztát egy jénai edénybe öntjük. 15-18 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje rugalmas lesz, nem nyomódik be, puha, majdnem piskótaszerű (ez csak hasonlat), akkor elkészült a sütés.
- Amikor kihűl a jénaiban, 5x5 cm-es darabokra felszeleteljük. Lekvárokkal szolgáljuk fel.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20 x 20 x 4
- Sütés ideje: 17 perc
- Elkészítettem: 14 alkalommal
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 928
- Feltöltés dátuma: 2013. november 21.
Ajánló
Sokszor a süti csak egy bögre tejjel is finom reggelire, uzsonnára.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Olyan sokat emlegették a feleségem kolléganői, hogy süssek már barackmagosat nekik. Ezen nem múlik, már sütöttem, a sajátomat készítettem el. (Rengeteg finom barackmagom van.) A barackmagot a B17 vitamin miatt teszem bele, persze nem a keserű fajtát. Sajnos 2 éve rosszindulatú hangszáldaganattal műtöttek. A B17 meggátolja a rák kialakulását. Jó ízt ad a sütinek a dióval együtt. A lekvárok pedig mesések.