Dióparfé eperpürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A parféhoz
-
27g cukor103 kcal
-
20g dió131 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g méz25 kcal
-
33g tej19 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Az eperpüréhez
Összesen
532
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A parféhoz
-
160g cukor619 kcal
-
120g dió785 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
200g tej112 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Az eperpüréhez
Összesen
3183
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
532
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 197 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 1201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2264.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 980 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 525.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 772 mg
-
Retinol - A vitamin: 1119 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1016 micro
Összesen
3183
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A parféhoz
- Egy lábasban felolvasztunk 80 g cukrot. Hozzáadjuk a durvára vágott diót. Mikor megkaramellizálódott, egy olajjal kikent tepsibe öntjük, és hűlni hagyjuk. Ezután ismét durvára vágjuk.
- Egy lábasban a tejet a vaníliarúddal felforraljuk, majd 15 percig állni hagyjuk. A vaníliarudat kivesszük a lábosból, kikaparjuk a belsejét, és a tejhez adjuk.
- A tojássárgákat a mézzel és a maradék cukorral krémesre keverjük, hozzáöntjük a tejet. A keveréket egy lábasba öntjük, és lassú tűzön, állandó kavarás mellett felforrósítjuk (a krémnek nem szabad főnie), míg vastagon bevonja a fakanál hátát. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, de ne növeljük a hőmérsékletet, mert a mártás összeugorhat.
- A krémet átöntjük egy keverőtálba, és kézi mixerrel kb. 15 percig keverjük, majd a hűtőbe tesszük kihűlni.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd a diós krokanttal együtt a krémhez keverjük. Egy hosszúkás formába (pl. egy 1,2 l-es szilikonformába) öntjük, és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
- A püréhez a hozzávalókat egy edénybe tesszük, és botmixerrel pürésítjük.
- A parfét kiveszük a fagyasztóból, kiborítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az eperpürével tálaljuk. Díszíthetjük mentalevéllel, csokoládéforgáccsal.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7046
- Feltöltés dátuma: 2010. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy tökéletes desszert.