r
Nosalty Logó

Diókrémes piskótarolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diókrémes piskótarolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskótatekercs

krém

Összesen 1278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskótatekercs

krém

Összesen 3834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

piskótatekercs

krém

Összesen 360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    248 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2549.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.7 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 3834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

piskótatekercs

krém

Elkészítés

piskótatekercs

  1. A tojássárgáját 8 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg vizet. A lisztet, a sütőporral együtt beleszitáljuk. Alapos keverés!
  2. A fehérjét, a maradék 2 evőkanál cukorral felverjük, és lazán beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, egyenletesen. 210 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 5 perc után lejjebb vesszük a hőmérsékletet. 10 percig sütjük.
  4. Mikor kivesszük, nedves konyha ruhára tesszük, és már is feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg sül a tészta, elkészítjük a diókrémet. Lefőzzük a kávét. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk az egy tojást. Majd a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Jó alaposan kikeverjük a krémet (gépi mixerrel könnyebb).
  6. Ha kihűlt, megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük. Kívülről is átkenjük vékonyan. Éles késsel szeleteljük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 7303
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 17.

Ajánló

A fehérjéhez a 2 evőkanál cukrot akkor adjuk, ha már vertük pár másodpercig.....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kint dolgozgattunk a kertben kedves férjemmel, és épp megkívántam valami édességet. Megkérdeztem tőle, csináljak-e valami süteményt? Hipp-hopp már a konyhában is voltam, 35 perc alatt elkészítettem, aztán már csak be kellett neki is jönnie, és falatozni. Annyit mondott, nem tudtam, hogy ilyen hamar kész, és ilyen finom...

Hozzávalók

piskótatekercs

krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...