Dióhabos omlós almás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
27g margarin191 kcal
-
0 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
13g lekvár/ dzsem37 kcal
Alma töltelék
-
625g alma293 kcal
-
18g cukor71 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Tetejére
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
17g dió109 kcal
Összesen
1092
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
160g margarin1147 kcal
-
0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
80g lekvár/ dzsem222 kcal
Alma töltelék
-
3750g alma1755 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Tetejére
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
6548
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
5g finomliszt18 kcal
-
3.2g margarin23 kcal
-
0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
0.4g tejföl1 kcal
-
1.6g lekvár/ dzsem4 kcal
Alma töltelék
-
74.9g alma35 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Tetejére
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
2g dió13 kcal
Összesen
130
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.1 g
-
Cukor 134 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 530.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
1092
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79 g
Zsír
-
Összesen 217.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2692.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 1212 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1140.5 g
-
Cukor 804 mg
-
Élelmi rost 95 mg
VÍZ
-
Összesen 3183.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1590 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 227 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 542 mg
-
Retinol - A vitamin: 1401 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1939 micro
-
β-crypt 385 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1471 micro
Összesen
6548
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 53.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
16 dkg margarin
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
10 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
4 ek lekvár/ dzsem
Alma töltelék
-
15 nagy db alma
-
11 dkg cukor
-
1 ízlés szerint fahéj
-
1 késhegynyi szegfűbors
-
1 ízlés szerint szegfűszeg
Tetejére
-
5 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
10 dkg dió
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit lisztet, margarint, porcukrot, tojássárgáját, szódabikarbónát és a tejfölt alaposan összegyúrjuk.
- Mivel ez a tészta elég puha, így egy zsírral kikent, liszttel beszórt 37x23cm-es tepsibe nyomkodjuk.
- Megkenjük a lekvárral,(én piros ribizli lekvárral tettem). Rátesszük a párolt, kihűtött almát.
- Rákenjük a tetejére a dióhabot, villával elhúzzuk. 200C-fokon megsütjük. Ha a teteje barnulni kezd, akkor az alja is átsült. Kicsit kihűtjük, majd fogyasztható. Jó étvágyat!!
Alma töltelék
- Reszeljük le az almát, nyomkodjuk a ki a levét. Tegyük egy tálba, alacsony lángon kezdjük el párolni.
- Ízesítsük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal. Kevergessük, hogy ne égjen le.
- Mikor eléggé elpárolódott a leve és kellően száraz, akkor kész.
Tetejére
- Elkezdjük verni a fehérjét, és közben adagoljuk hozzá a cukrot.
- A felvert habhoz forgatjuk a darált diót.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x23
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 5795
- Feltöltés dátuma: 2021. október 04.
Ajánló
A párolt alma legyen jó fahéjas, szegfűszeges, mert a sütemény ettől lesz finom!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Iluska
1103 recept
A legfinomabb omlós tészták egyike, ami a nagyi könyvéből való!! Annyira csábító az első falat, hogy kívánjuk a másodikat....és a többit is....:-))))