r
Nosalty Logó

Dióhabos omlós almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Dióhabos omlós almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Alma töltelék

Tetejére

Összesen 1092 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Alma töltelék

Tetejére

Összesen 6548 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Alma töltelék

Tetejére

Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1092 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    217.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2692.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1140.5 g
  • Cukor
    804 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    3183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1401 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1939 micro
  • β-crypt
    385 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 6548 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Tészta

Alma töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit lisztet, margarint, porcukrot, tojássárgáját, szódabikarbónát és a tejfölt alaposan összegyúrjuk.
  2. Mivel ez a tészta elég puha, így egy zsírral kikent, liszttel beszórt 37x23cm-es tepsibe nyomkodjuk.
  3. Megkenjük a lekvárral,(én piros ribizli lekvárral tettem). Rátesszük a párolt, kihűtött almát.
  4. Rákenjük a tetejére a dióhabot, villával elhúzzuk. 200C-fokon megsütjük. Ha a teteje barnulni kezd, akkor az alja is átsült. Kicsit kihűtjük, majd fogyasztható. Jó étvágyat!!

Alma töltelék

  1. Reszeljük le az almát, nyomkodjuk a ki a levét. Tegyük egy tálba, alacsony lángon kezdjük el párolni.
  2. Ízesítsük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal. Kevergessük, hogy ne égjen le.
  3. Mikor eléggé elpárolódott a leve és kellően száraz, akkor kész.

Tetejére

  1. Elkezdjük verni a fehérjét, és közben adagoljuk hozzá a cukrot.
  2. A felvert habhoz forgatjuk a darált diót.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5833
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 04.

Ajánló

A párolt alma legyen jó fahéjas, szegfűszeges, mert a sütemény ettől lesz finom!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legfinomabb omlós tészták egyike, ami a nagyi könyvéből való!! Annyira csábító az első falat, hogy kívánjuk a másodikat....és a többit is....:-))))

Hozzávalók

Tészta

Alma töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...