r
Nosalty Logó

Dióhabos kosár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dióhabos kosár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Diós hab

Összesen 1373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Diós hab

Összesen 5489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Diós hab

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2503.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1279 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 5489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós hab

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kosár formákat kibéleljük bele. Ne legyen nagyon vékony és nagyon vastag se.

Diós hab

  1. A tojásfehérjéket felverjük, majd belerakjuk a porcukrot, a dejót és a citromlevet. Megkóstoljuk, ha valami még szükséges, pótoljuk.
  2. A kosárkákba teszünk egy-egy teáskanál baracklekvárt (ne tegyük nagyon sokat bele, mert kifolyhat sütés közben), majd erre kerül a diós hab, kb a kosárkákat 3/4-ig töltsük meg, mert a hab fel fog emelkedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2536
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik gyermekkori kedvencem a kosár :) kizárólag baracklekvárral, természetesen lehet beletenni bármi mást. Remélem, sokan elkészítitek :) Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Tészta

Diós hab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...