r
Nosalty Logó

Diógrillázs torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mandula
Diógrillázs torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

670
Kalória
9.2g
Fehérje
75g
Szénhidrátok
38.3g
Zsír
36.7g
Víz
155g
Koleszterin
2.9g
Rost
45.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    306.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4928.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.3 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1369 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 5353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat is. Fokozatosan hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, majd a tejjel is simára keverjük.
  2. Alaposan vajazott-lisztezett tortaformában 160 fokra előmelegített sütőben bő 1 órán keresztül sütjük (végezzünk tűpróbát!).
  3. Ha kisült a tészta, kivesszük a sütőből, és a formában kihűtjük.

Krém

  1. Miközben sül a tészta, 2 marék diót durvára vágunk, és száraz serpenyőben elkezdjük pirítani. Ha már érezzük a kellemes dióillatot, rászórunk 2 ek cukrot, és karamellizáljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és kihűtjük.
  2. A vaníliakrémhez egy kis lábasban elhabarjuk a 3 tojássárgáját a Bourbon vaníliás cukorral és a 4 ek kristálycukorral (vagy egy fél rúd vanília magjaival és 5 ek cukorral), majd csomómentesre keverjük a keményítővel is. Felöntjük a tejjel, és folyamatos kevergetés mellett alacsony lángon besűrítjük. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, beleolvasztunk 5 dkg vajat, és rendszeres kavarás mellett kihűtjük.
  3. A tejszínt a habfixálón található utasításnak megfelelően a maradék két csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  4. A diógrillázst kávédarálóban porrá őröljük, a vaníliakrémbe keverjük, majd a tejföllel is összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a kemény tejszínhabot.
  5. Összeállítjuk a tortát: Ha a tortalap kihűlt, lapjában két- vagy háromfelé elvágjuk. Az alsó tortalapot tortatálra helyezzük, megkenjük a krémmel, ráillesztjük a következőt, ugyanígy járunk el, majd bevonjuk a torta tetejét és az oldalát is. Ha nagyon folyna a krém, akkor helyezzük vissza a tortakarikát a torta köré, és úgy dolgozzunk (ez esetben az oldalát majd másképp díszítjük). Ez nem gond, mert hűlés közben még sokat fog szilárdulni a krém.
  6. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt lekapcsoljuk a karimát, bevonjuk az oldalát is tejszínnel vagy csokidarával, és a tetejét is kidíszítjük. Hosszú pengéjű, éles késsel szépen lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

3 dl házi tejszín gyors felhasználására kényszerültem. Gondolkodtam, mi készüljön ebből a zsírdús csodából, keresgéltem a neten, és rábukkantam Ráhel diógrillázs tortájára, és ez megadta a hangot. De tényleg csak arra volt szükség, hogy a kezdőhang ne legyen hamis, mert így a szabad improvizáció is - kisebb, de javított bakiktól eltekintve - nagyon jól sikerült! Elég tömény, de mégis könnyű, finom torta kerekedett ki, bátran ajánlom mindenkinek! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!