r
Nosalty Logó

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pulykarolád

Összesen 3363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pulykarolád

Összesen 13452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Pulykarolád

Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    268.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2908.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 3363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    371.7 g

Zsír

  • Összesen
    1072.3 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    457 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    394 g
  • Koleszterin
    1442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11634.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    931 mg
  • Foszfor
    4454 mg
  • Nátrium
    4068 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1959.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    367 mg
  • C vitamin:
    532 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    944 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1085 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    2451 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8389 micro
Összesen 13452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 306 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pulykarolád

Elkészítés

Pulykarolád

  1. A pulykamellet két nagy szeletté vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk és frissen tartó fóliára tesszük. A szeletekre teszünk 2-3 szelet camembert-t, pár szem aszalt szilvát és diót, majd jó szorosan föltekerjük a fólia segítségével. A két végét ellentétes irányban csavarva becsomagoljuk. Hűtőbe tesszük állni.
  2. Ezután a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, egyforma hasábokra vagdossuk. A már feldarabolt burgonyát vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg végzünk minddel.
  3. Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük (kb. 170 fokosra), közben a burgonyaszeletekről leöntjük a vizet, és amennyire lehet szárazra töröljük. Végül 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a forró olajban a krumplinkat.
  4. A lecsepegtetett burgonyát papírtörlővel bélelt tálba szedjük, majd ízlés szerint sózzuk. Ugyanebben az olajban sütjük majd ki a pulykaroládokat, így az olajat többször is fel tudjuk használni.
  5. A kelbimbókat megmossuk, megpucoljuk és félbe vagy negyedekbe vágjuk. Kevés olajon sóval-borssal enyhén lepirítjuk.
  6. A pulykatekercset a fóliából kibontjuk, aztán lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva hagyományosan bepanírozzuk. A tojásban és morzsában akár duplán is megforgathatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  7. A forró olajban 8-10 perc alatt megsütjük a pulykarolád minden oldalát, majd szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül ferdén fölszeletelve tányérra tesszük és a kétféle frissen sült körettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 304
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel
Vénusz 78 recept

Íme egy klasszikus karácsonyi recept: camembert-rel, dióval és aszalt szilvával töltött pulykamellrolád, RÁNTVA, kétféle csodás körettel. Garantált sikere lesz az ünnepi asztalnál. A pulyka szaftos, a sajt olvad, a dió ropogós, a szilva édesen krémes, a panír ropogós, a köretek pedig extrán frissek és változatosak. Akár savanyúság társaságában szendvicsben, esetleg egy bőséges hidegtálon, sőt, önmagában is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

Pulykarolád

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...