Dióval, szilvával és camembert-rel töltött rántott pulykarolád vegyes körettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
Pulykarolád
-
250g pulykamell393 kcal
-
25g camembert sajt75 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
25g dió164 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g zsemlemorzsa296 kcal
-
53 kcal
-
125g kelbimbó48 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3363
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
Pulykarolád
-
1000g pulykamell1570 kcal
-
100g camembert sajt300 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
100g dió654 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g zsemlemorzsa1185 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
500g kelbimbó194 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
13452
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
Pulykarolád
-
22.8g pulykamell36 kcal
-
2.3g camembert sajt7 kcal
-
2.3g aszalt szilva5 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
6.8g zsemlemorzsa27 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
11.4g kelbimbó4 kcal
-
22.8g burgonya13 kcal
-
19.3g napraforgó olaj171 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
306
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.9 g
Zsír
-
Összesen 268.1 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2908.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1114 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 489.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 92 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 613 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2097 micro
Összesen
3363
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 371.7 g
Zsír
-
Összesen 1072.3 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 457 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 394 g
-
Koleszterin 1442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11634.6 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 457 mg
-
Kálcium 1625 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 931 mg
-
Foszfor 4454 mg
-
Nátrium 4068 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619.5 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 1959.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 782 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 367 mg
-
C vitamin: 532 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 944 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1085 micro
-
Kolin: 875 mg
-
Retinol - A vitamin: 570 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 2451 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8389 micro
Összesen
13452
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
306
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Pulykarolád
-
1 kg pulykamell
-
100 g aszalt szilva
-
100 g dió
-
200 g finomliszt
-
4 db tojás
-
300 g zsemlemorzsa
-
500 g kelbimbó
-
1 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Pulykarolád
- A pulykamellet két nagy szeletté vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk és frissen tartó fóliára tesszük. A szeletekre teszünk 2-3 szelet camembert-t, pár szem aszalt szilvát és diót, majd jó szorosan föltekerjük a fólia segítségével. A két végét ellentétes irányban csavarva becsomagoljuk. Hűtőbe tesszük állni.
- Ezután a burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, egyforma hasábokra vagdossuk. A már feldarabolt burgonyát vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg végzünk minddel.
- Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük (kb. 170 fokosra), közben a burgonyaszeletekről leöntjük a vizet, és amennyire lehet szárazra töröljük. Végül 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a forró olajban a krumplinkat.
- A lecsepegtetett burgonyát papírtörlővel bélelt tálba szedjük, majd ízlés szerint sózzuk. Ugyanebben az olajban sütjük majd ki a pulykaroládokat, így az olajat többször is fel tudjuk használni.
- A kelbimbókat megmossuk, megpucoljuk és félbe vagy negyedekbe vágjuk. Kevés olajon sóval-borssal enyhén lepirítjuk.
- A pulykatekercset a fóliából kibontjuk, aztán lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva hagyományosan bepanírozzuk. A tojásban és morzsában akár duplán is megforgathatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
- A forró olajban 8-10 perc alatt megsütjük a pulykarolád minden oldalát, majd szalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül ferdén fölszeletelve tányérra tesszük és a kétféle frissen sült körettel tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 376
- Feltöltés dátuma: 2022. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
81 recept
Íme egy klasszikus karácsonyi recept: camembert-rel, dióval és aszalt szilvával töltött pulykamellrolád, RÁNTVA, kétféle csodás körettel. Garantált sikere lesz az ünnepi asztalnál. A pulyka szaftos, a sajt olvad, a dió ropogós, a szilva édesen krémes, a panír ropogós, a köretek pedig extrán frissek és változatosak. Akár savanyúság társaságában szendvicsben, esetleg egy bőséges hidegtálon, sőt, önmagában is fogyaszthatjuk.