Dió-csokoládés kocka
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
4 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
A mázhoz
-
13g étcsokoládé73 kcal
-
12 kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
23 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
56g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
A mázhoz
-
80g étcsokoládé437 kcal
-
71 kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
34.9g tojás44 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.2g nádcukor12 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
5.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
12.7g dió83 kcal
-
2.1g dió14 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
2.2g porcukor9 kcal
-
15.9g vaj114 kcal
-
2.1g tej1 kcal
A mázhoz
-
8.5g étcsokoládé46 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.2 g
Zsír
-
Összesen 278.8 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 1409 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4756.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 922 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 548 mg
-
Foszfor 2158 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.6 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 318.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1494 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 948 mg
-
Retinol - A vitamin: 1471 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1523 micro
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek nádcukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
7 ek víz
-
1 csipet só
A krémhez
-
20 g dió
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek porcukor
-
150 g vaj
A mázhoz
-
80 g étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a kakaóporral.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a felét az előzőekhez adagoljuk 3 ek vízzel együtt és elkeverjük.
- Az előző lépést megismételjük a maradék liszttel és még 3 ek vízzel.
- A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, az előző krémhez adjuk és óvatosan, függőleges irányú, laza, körkörös mozdulatokkal elkeverjük benne.
- A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Elkészítjük a krémet: a darált diót, az apróra vágott diót, a kakaóport és a porcukrot összekeverjük, majd a puha vajjal és pici tejjel mixer segítségével egynemű krémet készítünk belőle.
- Ha a tészta kihűlt, fémfelületre borítva lehámozzuk róla a sütőpapírt és megkenjük a krémmel.
- Végül elkészítjük a mázat: vízgőz fölött felolvasztjuk a tördelt étcsokoládét 1 ek étolajjal, és bevonjuk vele a krémet.
- 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 395
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 39746
- Feltöltés dátuma: 2012. március 09.
Ajánló
Darált és aprított diót vegyesen teszek a krémbe az utóbbi időben, mert határozottan jót tesz a textúrájának, hogy van benne egy kis ropogós. Aki ezt nem szereti, készítse sima, darált dióval.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nem lenne a nevem Chococat, ha az oldalra feltöltött első receptem nem a kedvenc diós-csokis sütim lenne, ami egyben a legelső süti is, amit elkészítettem. Nem véletlenül :) Ugyanis ennek a csodának mindhárom részében szerepel kakaó, ami dióval ötvözve számomra maga a mennyország. Az eredeti recept a nagymamámtól származik, Anyukám rengetegszer készítette gyerekkoromban, Édesapám állítólag együltő helyében képes volt belőle benyomni egy egész tepsivel. Nah ez sem véletlen – amúgy sovány emberről beszélünk :) Változtattam rajta itt-ott, lényegesen kevesebb cukorral készítem, mint ami az eredeti receptben szerepel, mivel nem szeretem a túl édes dolgokat, viszont azt igen, hogyha az összetevők íze karakteresen érvényesül. Aki a nagyon édeset szereti, ezt vegye figyelembe. Nekünk így jön be. :)