r
Nosalty Logó

Dió-csokoládés kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dió-csokoládés kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 580 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    278.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 3466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a kakaóporral.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a felét az előzőekhez adagoljuk 3 ek vízzel együtt és elkeverjük.
  3. Az előző lépést megismételjük a maradék liszttel és még 3 ek vízzel.
  4. A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, az előző krémhez adjuk és óvatosan, függőleges irányú, laza, körkörös mozdulatokkal elkeverjük benne.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Elkészítjük a krémet: a darált diót, az apróra vágott diót, a kakaóport és a porcukrot összekeverjük, majd a puha vajjal és pici tejjel mixer segítségével egynemű krémet készítünk belőle.
  7. Ha a tészta kihűlt, fémfelületre borítva lehámozzuk róla a sütőpapírt és megkenjük a krémmel.
  8. Végül elkészítjük a mázat: vízgőz fölött felolvasztjuk a tördelt étcsokoládét 1 ek étolajjal, és bevonjuk vele a krémet.
  9. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 395
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 39722
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Ajánló

Darált és aprított diót vegyesen teszek a krémbe az utóbbi időben, mert határozottan jót tesz a textúrájának, hogy van benne egy kis ropogós. Aki ezt nem szereti, készítse sima, darált dióval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem lenne a nevem Chococat, ha az oldalra feltöltött első receptem nem a kedvenc diós-csokis sütim lenne, ami egyben a legelső süti is, amit elkészítettem. Nem véletlenül :) Ugyanis ennek a csodának mindhárom részében szerepel kakaó, ami dióval ötvözve számomra maga a mennyország. Az eredeti recept a nagymamámtól származik, Anyukám rengetegszer készítette gyerekkoromban, Édesapám állítólag együltő helyében képes volt belőle benyomni egy egész tepsivel. Nah ez sem véletlen – amúgy sovány emberről beszélünk :) Változtattam rajta itt-ott, lényegesen kevesebb cukorral készítem, mint ami az eredeti receptben szerepel, mivel nem szeretem a túl édes dolgokat, viszont azt igen, hogyha az összetevők íze karakteresen érvényesül. Aki a nagyon édeset szereti, ezt vegye figyelembe. Nekünk így jön be. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...