r
Nosalty Logó

Dijoni lencsefőzelék liszt nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ösztön Szerinti Anya
Dijoni lencsefőzelék liszt nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

717
Kalória
42.4g
Fehérje
110.4g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
401g
Víz
24.6g
Koleszterin
18.3g
Rost
5.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2199 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    401 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 717 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13194.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    3057 mg
  • Nátrium
    8752 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    662.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    110 mg

Víz

  • Összesen
    2405.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4835 micro
  • Kolin:
    1023 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 4301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. Amíg előkészítjük a hagymákat, beáztatjuk a lencsét.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, sózzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Amikor elkezd összeesni, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és pár percig még együtt pirítjuk.
  3. Amikor már illatos a fokhagyma, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük a lencsével.
  4. Dupla annyi vizet öntünk rá, majd fekete és fehér borssal, illetve babérlevéllel ízesítjük. Felforraljuk, majd lefedve lassú tűzön főzzük. Közben időnként ránézünk, van-e még rajta víz, és kóstolgatjuk, hogy mikor puha a lencse. Ha még kicsit kemény, de a vizét már elfőtte, pótoljuk. A lényeg, hogy a végére jó sűrűre főjön a főzelékünk, ezzel az eljárással gyakorlatilag önmagát sűríti.
  5. Ha puha a lencse és sűrű a főzelék, megsózzuk, és hozzáadjuk a dijoni mustárral elkevert tejfölt. Pár perc alatt összeforraljuk, és elkészült. Sült virslivel vagy bármilyen más feltéttel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Nagyon szeretek főzeléket készíteni, mert pillanatok alatt megvan, télen pedig különösen jól tud esni.  Ezzel a végtelenül egyszerű eljárással pedig az is tökéletes főzeléket készíthet, akinek a rántással vagy a habarással meggyűlik a baja.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!