r
Nosalty Logó

Diétás zöldséges pulykafasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ancsocska
Diétás zöldséges pulykafasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1718 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1241 micro
  • β-karotin
    3025 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 288 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9973.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    6415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2066 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    7448 micro
  • β-karotin
    18149 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3557 micro
Összesen 1718 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    414 micro
  • β-karotin
    1008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, kis vízen megpároljuk. A sárgarépát (vagy egyéb zöldséget) minél apróbbra vágjuk, roppanósra megfőzzük. A fokhagymát megpucoljuk, lezúzzuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
  2. Miután az összes hozzávalót előfőztük, langyosra hűtöttük, az egész masszát összegyúrjuk. (Ha mirelit zöldséggel dolgozunk, nyugodtan keverjük bele fagyottan.)
  3. Tűzálló üvegtálba tesszük (így nem kell alá zsiradék), majd 170 fokon légkeverésesen készre sütjük. Diétázóknak párolt zöldséggel, salátával tálaljuk, aki nem diétázik, készítsen mellé krumplipürét vagy rizst. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5172
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ancsocska 4 recept

Nagyon szeretjük a fasírtot, de a diétánkba nem fér bele a hagyományos (zsemlemorzsába forgatott kis golyókként sült) verzió, így kitaláltam a "minél laktatóbb minél kevesebb kalóriával" stílus jegyében, ezt a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...