r
Nosalty Logó

Diétás túrós-kakaós csiga tojás nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Diétás túrós-kakaós csiga tojás nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 321 kcal
  • 18% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1918 kcal
  • 18% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 263 kcal
  • 18% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 321 kcal
  • 18% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 1918 kcal
  • 18% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Összetörjük a túrót villával, és hozzákeverjük az édesítőt. (Ha tudunk használjunk port, ha nem, akkor összekeverés után hagyjuk állni 5-10 percig, hogy az édesítő elolvadjon a túróban.)
  2. Megolvasztjuk a kókuszzsírt, és hozzákeverünk 5 evőkanálnyit a túróhoz. Majd a tejet is. (Ha villával nehéz keverni, akkor kézi habverővel is keverhetjük.)
  3. Átszitáljuk a liszteket egy tálba, és hozzákeverjük a sütőport. Hozzákeverjük a túrós keverékhez, majd kézzel alaposan összedolgozzuk.

Töltelék

  1. A kakaót átszitáljuk, és porítjuk az édesítőt, összekeverjük a kettőt.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 1-1,5 cm vastagra, és megkenjünk olvasztott kókuszzsírral. Rászórjuk a kakaós keveréket, és 2-3 cm vastag csíkokra vágjuk.
  3. Egyesével feltekerjük a csigákat, és sütőporral bélelt tepsibe rakjuk őket.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6194
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igaz eddig csak egyszer csináltam, de hatalmas sikere volt, és szinte azonnal elfogyott! Csak ajánlani tudom, és a tojásérzékenységem miatt tökéletes.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...