Diétás joghurttorta eperrel és mákos piskótával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
18g tojás23 kcal
-
3g mák18 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
7g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
38g gyümölcsjoghurt36 kcal
-
21g sovány túró20 kcal
-
3g eperlekvár9 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
42g eper13 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
Összesen
177
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
40g mák210 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
80g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
450g joghurt275 kcal
-
450g gyümölcsjoghurt432 kcal
-
250g sovány túró235 kcal
-
40g eperlekvár111 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
500g eper150 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2117
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
10.3g tojás13 kcal
-
1.9g mák10 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
3.7g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
21g joghurt13 kcal
-
21g gyümölcsjoghurt20 kcal
-
11.7g sovány túró11 kcal
-
1.9g eperlekvár5 kcal
-
1.2g zselatin4 kcal
-
23.4g eper7 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
100
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
177
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 77 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3775.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 1327 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1342 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.3 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 996.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 286 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 680 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1106 micro
Összesen
2117
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
4 dkg finomliszt
-
fahéj ízlés szerint
-
25 dkg sovány túró
-
25 g zselatin
-
50 dkg eper
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, -lisztezünk.
- A tojásokat elválasztjuk. A glukonon 1/3 részével a tojássárgákat habosra keverjük. Belereszeljük a citromhéjat.
- A lisztet, a mákot, ízlés szerinti fahéjat kimérjük, és összekeverjük.
- A tojásfehérjéket félig felverjük, hozzáadjuk apránként a maradék glukonont, és kemény habbá verjük.
- Kevés habot hozzáadunk a tojássárgás masszához, elkeverjük, beleszórjuk a lisztes mákot, a többi tojásfehérje habot, és óvatosan összekeverjük fakanál segítségével.
- Belesimítjuk a tortaformába, és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Sütőtől függően akár előbb is átsülhet.
- A kisült piskóta tetejét meghintjük porcukorral, óvatosan levesszük róla a karikát, és lefelé fordítva kihűtjük.
- A piskótakarikát visszatesszük a kapcsos tortaformába, lekenjük lekvárral.
- A zselatint lábosba tesszük, 1,5-2 dl vízzel felöntjük, elkeverjük, és duzzadni hagyjuk. Pár perc elteltével felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hagyjuk hűlni kissé.
- A joghurtokat és a túrót sima masszává keverjük ki. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor tegyünk bele még édesítőszert. Hozzáadjuk a kissé lehűlt zselatint, és ráöntjük az egészet a piskótára.
- Hűtőben dermedésig pihentetjük.
- Kirakjuk a tetejét az eperszemekkel, és a zselét elkészítjük a tasakon lévő leírás szerint. Ráöntük a tortára, és visszatesszük a hűtőbe. Másnap már ehetjük is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 286
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 31231
- Feltöltés dátuma: 2011. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Dóra kolléganőm születésnapjára készült a torta. Nagyon szereti a mákos-gyümölcsös sütiket és így, ez alapján találtam ki ezt a receptet. Sikere volt.