r
Nosalty Logó

Diétás joghurttorta eperrel és mákos piskótával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Diétás joghurttorta eperrel és mákos piskótával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

177
Kalória
10.3g
Fehérje
17.4g
Szénhidrátok
6.4g
Zsír
83g
Víz
67.4g
Koleszterin
2g
Rost
10.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1327 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    996.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 2117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, -lisztezünk.
  2. A tojásokat elválasztjuk. A glukonon 1/3 részével a tojássárgákat habosra keverjük. Belereszeljük a citromhéjat.
  3. A lisztet, a mákot, ízlés szerinti fahéjat kimérjük, és összekeverjük.
  4. A tojásfehérjéket félig felverjük, hozzáadjuk apránként a maradék glukonont, és kemény habbá verjük.
  5. Kevés habot hozzáadunk a tojássárgás masszához, elkeverjük, beleszórjuk a lisztes mákot, a többi tojásfehérje habot, és óvatosan összekeverjük fakanál segítségével.
  6. Belesimítjuk a tortaformába, és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Sütőtől függően akár előbb is átsülhet.
  7. A kisült piskóta tetejét meghintjük porcukorral, óvatosan levesszük róla a karikát, és lefelé fordítva kihűtjük.
  8. A piskótakarikát visszatesszük a kapcsos tortaformába, lekenjük lekvárral.
  9. A zselatint lábosba tesszük, 1,5-2 dl vízzel felöntjük, elkeverjük, és duzzadni hagyjuk. Pár perc elteltével felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hagyjuk hűlni kissé.
  10. A joghurtokat és a túrót sima masszává keverjük ki. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor tegyünk bele még édesítőszert. Hozzáadjuk a kissé lehűlt zselatint, és ráöntjük az egészet a piskótára.
  11. Hűtőben dermedésig pihentetjük.
  12. Kirakjuk a tetejét az eperszemekkel, és a zselét elkészítjük a tasakon lévő leírás szerint. Ráöntük a tortára, és visszatesszük a hűtőbe. Másnap már ehetjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Dóra kolléganőm születésnapjára készült a torta. Nagyon szereti a mákos-gyümölcsös sütiket és így, ez alapján találtam ki ezt a receptet. Sikere volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!