r
Nosalty Logó

Diétás gyümölcstorta almával és kivivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Diétás gyümölcstorta almával és kivivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    628 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához hozzáadjuk az édesítőt, majd robotgéppel addig dolgozunk vele, míg ki nem fehéredik.
  4. A sütőporral és liszttel elkevert ledarált zabpelyhet kanalanként hozzáadjuk felváltva a felvert tojás habjával, és óvatosan összedolgozzuk, hogy a hab nehogy összetörjön. Egy nagyon könnyű levegős tésztát fogunk kapni.
  5. Ezt a folyékony masszát kivajazott, majd sütőpapírral kibélelt gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben viszonylag magas hőfokon 15-20 percig sütjük.
  6. ​Töltelék:
  7. ​Amíg a tortalap sül, addig elkészíthetjük az egyszerű almapépet. Meghámozzuk az almákat, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  8. Egy kisebb lábosban levével együtt feltesszük a tűzre, és hozzáadunk ízlés szerint egy kevés citromlevet és pár csepp édesítőszert (akár fahéjat is lehet még hozzáadni).
  9. Fedő alatt megpároljuk, majd fedő nélkül addig főzzük, míg a leve el nem párolog, és az alma puha péppé nem változik.
  10. Összeállítás:
  11. ​Miután elkészült a tortalap és az almás massza is, egyenletesen szétterítjük azt a piskóta tetején, majd a meghámozott kivit karikára vágjuk, és ízlésesen elrendezzük.
  12. Ezt követően 3 dl vízben melegíteni kezdjük a zselatinport, amíg fel nem forr. Forrás után még egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és egy kicsit kevergetjük. Amint látjuk, hogy kezd kocsonyásodni, egyenletesen rámerjük a torta tetejére.
  13. Érdemes rögtön hűtőbe tenni, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, nehogy eláztassuk a tésztát.Az így elkészült torta kb. 12 szeletes, és szeletenként 66 kcal-t tartalmaz. Ez a recept kifejezetten gyümölcstortaformára van kikísérletezve, de a mennyiségeket megváltoztatva sima tepsiben is elkészíthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4999
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy fogyókúrában voltam, amikor is közeledett a születésnapom. Lehangolt, hogy nem lehet majd tortám a magas cukor- és liszttartalom miatt. Ekkor jött az ötlet, hogy Édesanyám gyümölcstorta receptjét átírom. Így született meg ez a zabpehyles finomság.  (Sajnos mire odáig jutottam volna, hogy lefényképezzem, már csak pár szelet maradt belőle, így csak egy szeletről tudok képet feltölteni.)

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...