r
Nosalty Logó

Diabetikus túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Diabetikus túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 281 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 185 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 281 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6700.3 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    2092 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    713.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 2248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.2 g
  • Cink
    108 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először elkszítjük a piskótát: a tojások sárgáját habosra keverjük a nyírfacukorral. Hozzáadjuk a tejet.
  2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Óvatosan a cukros masszához keverjük.
  3. A sütőport elkeverjük a liszttel és belekeverjük a masszába.
  4. Kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a reszelt citromhéjat, édesítőszerrel édesítjük.
  6. A tejszínből kemény habot verünk a habfixálóval. Óvatosan a túróhoz keverjük.
  7. A tortalapot kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a túrókrém felét.
  8. Ráhelyezzük a másik lapot, megkenjük a maradék túróval. Az oldalát is beborítjuk a krémmel.
  9. Gyümölccsel (ribizlivel, málnával, naranccsal) díszítjük.
  10. Jól behűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18639
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diabetikus túrótorta
8zsuzsa8 210 recept

Sok próbálkozás után alakult ki ez a túrótorta, amit cukorbetegségem miatt végre én is ehetek. A családnak is ízlik, nem kell kéféle tortát készítenem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...