Diabetikus franciakrémes
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
18 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g margarin60 kcal
A tészta tetejére
-
2g xilit4 kcal
-
2g feketekávé0 kcal
A sárga krémhez
-
7g tojássárgája21 kcal
-
36 kcal
-
4 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
33g tej19 kcal
-
42g víz0 kcal
-
3g xilit6 kcal
A tejszínes krémhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
2g xilit4 kcal
Összesen
292
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
65g diabetikus liszt215 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
3g só0 kcal
-
100g margarin717 kcal
A tészta tetejére
-
20g xilit48 kcal
-
20g feketekávé2 kcal
A sárga krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
113g vaníliás pudingpor429 kcal
-
15g diabetikus liszt50 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
400g tej224 kcal
-
500g víz0 kcal
-
30g xilit72 kcal
A tejszínes krémhez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g xilit48 kcal
Összesen
3504
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
3.4g diabetikus liszt11 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
5.3g margarin38 kcal
A tészta tetejére
-
1.1g xilit3 kcal
-
1.1g feketekávé0 kcal
A sárga krémhez
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
5.9g vaníliás pudingpor23 kcal
-
0.8g diabetikus liszt3 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
21.1g tej12 kcal
-
26.4g víz0 kcal
-
1.6g xilit4 kcal
A tejszínes krémhez
-
21.1g habtejszín62 kcal
-
1.1g xilit3 kcal
Összesen
188
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
292
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.2 g
Zsír
-
Összesen 234.4 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3263 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 869 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 658 mg
-
Nátrium 1576 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 899.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 266 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 745 mg
-
Retinol - A vitamin: 2161 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 920 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 889 micro
Összesen
3504
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 dkg finomliszt
-
0.5 dl víz
-
1 teáskanál ecet
-
0.5 teáskanál só
-
10 dkg margarin
A tészta tetejére
-
20 ml feketekávé
A sárga krémhez
-
4 db tojássárgája
-
2.5 csomag vaníliás pudingpor
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
4 dl tej
-
5 dl víz
-
3 ek xilit
A tejszínes krémhez
-
2 ek xilit
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát elkészítjük úgy, hogy a liszteket összekeverjük, ráöntjük a vizet, beletesszük a sót, ecetet, majd a kis darabokra vágott margarint és homogén tésztát gyúrunk. Ezután kinyújtjuk a tésztánkat és kétszer szimpla, dupla hajtást végzünk rajta, majd becsomagoljuk folpakba és 1 órára hűtőbe tesszük.
- Amikor eltelt az 1 óra, akkor kivesszük és vékonyra nyújtjuk úgy, hogy kicsit nagyobb legyen, mint a tepsi amibe tesszük, majd ráncolva helyezzük bele. A tésztát 220 C-on 10-15 percig sütjük.
- Amíg sül a tésztánk elkészítjük a krémet úgy, hogy a tojássárgájákat a xilittel, pudingporral, vanília aromával, lisztkeverékkel és egy kevés tejjel elkeverjük csomómentesre, közben a többi vizet és tejet is hozzákeverjük, és feltesszük főni, kavargatjuk amíg szép, sűrű krémet nem kapunk.
- Közben megsül a tésztánk és a tepsi közepénél félbevágjuk, az egyik lap lesz a krémes alja, a másik lapot pedig négyzetekre vágjuk (5 x 5 cm), és az lesz a teteje. Természetesen két kisebb egyforma tepsiben is megsüthetjük a lapokat, és akkor nem kell felezni, hanem értelemszerűen az egyik az alja lesz, a másik pedig a teteje a krémesünknek.
- Egy kisebb cukrászkeretet (vagy ha nincs, akkor egy négyzet alakú műanyag doboz, vagy négyzet alakú sütőforma) rátesszük a tésztánk alsó lapjára, majd beleöntjük a sárga krémet és picit hagyjuk hűlni. Közben kemény habbá verjük a tejszínt a xilittel, és kitöltjük vele a cukrászkeretet (műanyag dobozt vagy formát), majd elsimítjuk.
- A négyzetre vágott felső lapokra elkészítjük a kávés mázat, egy kevés kávé és "porxilit" keverékével (sűrű legyen), és a lapocskákra kenjük. Ezután rápakoljuk a tetőket sorra a tejszínhab tetejére, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap a felső tetejük mentén kockákra vágjuk a krémeseket, és fóliacsíkkal körbetekerjük őket, hogy cukrászdai hangulata legyen.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 16662
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Klasszikus cukrászdai süti diabetikus változata természetes édesítőszerrel, ami a párom szerint jobb, mint a cukros változat!!!:D