r
Nosalty Logó

Diabetikus franciakrémes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diabetikus franciakrémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

A sárga krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

A sárga krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 3504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tészta tetejére

A sárga krémhez

A tejszínes krémhez

Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3263 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 3504 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

A sárga krémhez

A tejszínes krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát elkészítjük úgy, hogy a liszteket összekeverjük, ráöntjük a vizet, beletesszük a sót, ecetet, majd a kis darabokra vágott margarint és homogén tésztát gyúrunk. Ezután kinyújtjuk a tésztánkat és kétszer szimpla, dupla hajtást végzünk rajta, majd becsomagoljuk folpakba és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Amikor eltelt az 1 óra, akkor kivesszük és vékonyra nyújtjuk úgy, hogy kicsit nagyobb legyen, mint a tepsi amibe tesszük, majd ráncolva helyezzük bele. A tésztát 220 C-on 10-15 percig sütjük.
  3. Amíg sül a tésztánk elkészítjük a krémet úgy, hogy a tojássárgájákat a xilittel, pudingporral, vanília aromával, lisztkeverékkel és egy kevés tejjel elkeverjük csomómentesre, közben a többi vizet és tejet is hozzákeverjük, és feltesszük főni, kavargatjuk amíg szép, sűrű krémet nem kapunk.
  4. Közben megsül a tésztánk és a tepsi közepénél félbevágjuk, az egyik lap lesz a krémes alja, a másik lapot pedig négyzetekre vágjuk (5 x 5 cm), és az lesz a teteje. Természetesen két kisebb egyforma tepsiben is megsüthetjük a lapokat, és akkor nem kell felezni, hanem értelemszerűen az egyik az alja lesz, a másik pedig a teteje a krémesünknek.
  5. Egy kisebb cukrászkeretet (vagy ha nincs, akkor egy négyzet alakú műanyag doboz, vagy négyzet alakú sütőforma) rátesszük a tésztánk alsó lapjára, majd beleöntjük a sárga krémet és picit hagyjuk hűlni. Közben kemény habbá verjük a tejszínt a xilittel, és kitöltjük vele a cukrászkeretet (műanyag dobozt vagy formát), majd elsimítjuk.
  6. A négyzetre vágott felső lapokra elkészítjük a kávés mázat, egy kevés kávé és "porxilit" keverékével (sűrű legyen), és a lapocskákra kenjük. Ezután rápakoljuk a tetőket sorra a tejszínhab tetejére, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Másnap a felső tetejük mentén kockákra vágjuk a krémeseket, és fóliacsíkkal körbetekerjük őket, hogy cukrászdai hangulata legyen.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 16662
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus cukrászdai süti diabetikus változata természetes édesítőszerrel, ami a párom szerint jobb, mint a cukros változat!!!:D

Hozzávalók

A tésztához

A tészta tetejére

A sárga krémhez

A tejszínes krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...